foradia subscriutegrat

Castalla acull el VIII Certamen Nacional de Guitarra Clàssica amb alumnes de tot el país

La programació comptarà amb activitats, concerts i un concurs al llarg de tres caps de setmana

El VIII Certamen Nacional de Guitarra Clàssica ‘Ciutat de Castalla’ acollirà a alumnes de tot el país durant tres caps de setmana. L’esdeveniment comptarà amb diferents activitats, a més de concerts i un concurs per a guitarristes.

El regidor de Cultura, Saúl Mira, ha afirmat que “aquesta mostra amb la guitarra com a protagonista atorga a l’instrument i a la ciutat de Castalla la importància que mereixen en la nostra tradició musical“.

La cita començarà el dissabte 27 de novembre amb un concert d’obertura a càrrec de Jonathan Esteve. L’endemà, el diumenge 28, Antonio Clavel i la soprano Cristina Sánchez interpretaran el seu repertori al públic. El cap de setmana següent, el 4 i 5 de desembre, arribarà el torn de Francisco Albert i Juan Carlos López, respectivament.

Esteve, a més de guitarrista, també és el creador i director del certamen i ha destacat “es tracta d’un esdeveniment consolidat en tota la geografia i pel que passen cada any guitarristes de talla internacional“. Així mateix, Esteve ha indicat que “acollim als joves estudiants de guitarra que arriben des de tots els racons del nostre país, el que ha situat a la població de Castalla com un referent de la guitarra clàssica a Espanya“.

La Casa de la Cultura de Castalla serà l’epicentre de l’esdeveniment. A més, les actuacions tindran entrada lliure per al públic.

El dissabte 11 de desembre tindrà lloc la primera fase eliminatòria, mentre que el diumenge serà l’acte final, amb la clausura i l’entrega de premis. Els participants gaudiran d’una màster class i un concurs formatiu amb quatre classes individuals i col·lectives. Per altra banda, cal destacar també que els músics que interpretaran els concerts seran al mateix temps els professors de les classes que s’impartiran.

A més dels premis als tres millors participants, també podran optar al guardó del públic, que es lliurarà per majoria dels assistents. El primer premi consta de 1.000 euros en metàl·lic, a més de poder ser professor convidat I membre del tribunal per a la següent edició del certamen. També comptarà amb sis sets de cordes ‘RC Strings’ i un diploma acreditatiu. Per altra banda, la segona i tercera plaça aconseguiran tres sets de cordes, un diploma i 500 i 250 euros, respectivament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *