foradia subscriutegrat

Ibi acull una exposició sobre Froilán Carvajal y Rueda

Coincideix amb el 150 aniversari de la seua mort · S'inaugura el proper dimarts

L’Ajuntament d’Ibi inaugura l’exposició ‘Froilán Carvajal y Rueda. Poeta y revolucionario. 150 aniversari de la seua mort’ el proper dimarts, 8 d’octubre.

La mostra es podrà visitar a l’Arxiu municipal. Entre les activitats previstes, arran de la inauguració, el 18 d’octubre hi ha prevista una taula rodona amb reconegudes personalitats per apropar-se a la figura de Carvajal y Rueda.

A més a més, durant tot octubre hi haurà visites guiades a l’exposició. La resta de l’any preveu una ruta literària i històrica per tots els racons d’Ibi que es mencionen en les obres on apareix Froilán y Carvajal.

Sobre el protagonista

Froilán Carvajal i Rueda (Tébar, 5 d’octubre de 1830-Ibi, 8 d’octubre de 1869) va ser un polític republicà espanyol, afusellat arran de l’aixecament republicà-federal d’octubre de 1869.

Fill d’una família acomodada, va cursar estudis de llatí en Villanueva de la Jara abans de traslladar-se en 1841 a Madrid per a estudiar filosofia en la Universitat Central. Va estudiar després notaries, emprant-se de 1850 a 1853 en un despatx de notari a Madrid. De tornada en Tébar es va allistar voluntari en la Milícia Nacional i amb grau de tinent va secundar la Revolució de 1854, pròxim ja als postulats del Partit demòcrata, atret per Sixto Cámara i Emilio Castelar. En 1856, en triomfar la contrarevolució, es va alçar al capdavant d’una xicoteta partida republicana amb la qual va recórrer els pobles de Conca abans de veure’s obligat a dissoldre-la i buscar refugi a Madrid. Va iniciar llavors una carrera literària.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *