foradia mediambient

Els alumnes de Formació Professional d’Alcoi demostren els seus ‘Skills’ amb una medalla d’or i altra de bronze

L’estudiant de Cotes Baixes, Emilio Breviá, va guanyar en mecànica de l’automòbil, mentre que des del centre de Batoi, Aitana Samper va aconseguir la tercera posició en cures auxiliars

Els campionats dels coneguts com a ‘Skills’ agafen cada vegada més força a la Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa dona l’oportunitat a l’alumnat de Formació Professional de demostrar les seues habilitats apreses durant els seus estudis a través de competicions amb altres estudiants de la Comunitat. En el cas dels alumnes alcoians, han sigut dos les medalles que s’han emportat a casa en diferents especialitats.

En el cas del CIPFP Batoi, l’alumna de grau mitjà de Tècnic en cures auxiliars d’infermeria, Aitana Samper González, va aconseguir guanyar la medalla de bronze del campionat autonòmic. Samper es va imposar en l’especialitat de cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària.

Aquesta especialitat permet a l’alumnat demostrar les seues habilitats en el desenvolupament de les activitats assistencials no sanitàries de les persones dependents, a més de les cures i vigilància d’un pacient, les condicions sanitàries del seu voltant i la prestació de cures psíquiques.

Les ‘skills’, o habilitats, necessàries per a aquestes tasques poden ser desenvolupades en el sector sanitari, tant pel que fa a les funcions d’auxiliar de clínica, com de serveis personals d’atenció a la dependència, tant en l’àmbit públic com privat.

No obstant això, Aitana Samper no va estar sola, ja que els seus companys, Inés Cerdà Robles i Roger Segura i Miró també van participar. A més, van comptar amb l’acompanyament dels seus tutors, Ana Martín, Cristina Revert i Miguel Gargallo.

Tots ells van haver d’afrontar dos casos de diferents situacions en l’atenció a un pacient amb diverses característiques i patologies, en un d’ells l’atenció era hospitalària mentre que en l’altre era domiciliària.

Per altra banda, des de l’IES Cotes Baixes, l’alumne Emilio Breviá aconseguir la victòria en altra especialitat, Tecnologia de l’Automòbil. Breviá és estudiant del grau superior d’Automoció i va demostrar a Xest les seues habilitats alçant-se amb la medalla d’or de les ‘Skills Comunitat Valenciana’.

Breviá va haver de resoldre diferents problemes I avaries de set sistemes mecànics i electrònics d’automòbil. La victòria d’aquest alumne permetrà que passe a la següent etapa de les Skills, una cita que se celebrarà a Madrid en març del pròxim any i que agruparà als guanyadors de les diferents comunitats autònomes.

Per la seua part, el director de l’IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni, va ressaltar que “aquestes trobades permeten que els alumnes mostren les seues habilitats i sobretot que posen en pràctica una vegada més l’aprés en el centre. El nostre sistema d’ensenyament inclou aquest tipus de pràctiques i reptes pel que el nostre alumnat està completament acostumat i prova d’això són els resultats obtinguts“.

L’experiència resulta una iniciativa motivadora i inoblidable per a l’alumnat i permet donar a conéixer els ensenyaments de la Formació Professional, a més de demostrar les habilitats adquirides.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *