foradia becasivace

Pòdium per a l’IES Cotes Baixes al ‘Eukelec’

Aquesta és la cinquena edició del Campionat Nacional per a cotxes elèctric, al qual han assistit un equip d'aquest institut alcoià, format per dotze alumnes i cinc professors

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi aconsegueix un nou premi a les carreres de cotxes elèctrics. En aquesta ocasió ha sigut una tercera posició a la cinquena edició del Campionat Nacional ‘Eukelec’, que ha celebrat a Sant Sebastià, i que ha estat organitzat pel Centre d’Investigació Aplicada FP d’Euskadi.

Aquest equip, que té el nom de ‘Cotes Electric Car’ ha estat format per cinc professors i dotze alumnes, que han participat per primera vegada en aquesta competició, en la qual lluitaven contra 35 centres de tota Espanya i França. El vehicle, que ha sigut construït per l’alumnat, s’ha desenvolupat amb la filosofia de l’economia circular, el reciclatge i la sostenibilitat, amb l’objectiu de reduir l’impacte contra el medi ambient, i poder fer la seua fabricació amb el menor pressupost possible.

Els integrants de l’equip han sigut Adrián Llopis Sanjuan, Sergio Mira Bernabéu, Víctor Juan Juan, Pau Berenguer López, Alex Mihalache, Ferrán Vaello Fernández, Abel Sanjuan Ribes, Alejandro Sempere Gutierrez, Guillermo Rico Villena, Alberto Navarro Sarabia, Iván Fuentes Molina i Jordi Miñarro Ripoll, tots ells estudiants del cicle de Manteniment de Vehicles.

Durant el campionat es va poder comprovar l’acceleració, la velocitat i la frenada d’aquest cotxe, i la seua capacitat a les corbes, així com la seua duració en moviment. Fins a arribar a la competició s’ha fet molta feina durant tot l’any per tal d’aconseguir aquests bons resultats.

Ricardo Soler, professor d’Automoció, ha mostrat la satisfacció i ha valorat el treball dels estudiants com a “impecable”. A més a més, ha explicat que: “en la primera fase aconseguim finalitzar entre els millors equips, la qual cosa ens va impulsar i ens va fer afrontar la segona fase amb il·lusió. De fet, a més del tercer lloc, hem sigut el millor equip debutant de l’edició”. També ha destacat la part mediambiental d’aquest projecte: “En tot moment hem volgut que el producte final fora un vehicle respectuós amb el Medi Ambient, per això s’ha fet de fusta completament reciclada, i amb una baixa emissió de carboni”.

El professor del centre també ha comentat que des de l’organització han assegurat que: “no hi havien vist un cotxe tan ben fabricat fins al moment”.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *