L’Església de Sant Jordi celebra el seu centenari amb un espectacle audiovisual
La façana de l’edifici va ser el llenç en blanc sobre el que es van projectar diferents motius

L’Església de Sant Jordi d’Alcoi celebra el seu centenari. Amb motiu d’aquest esdeveniment, l’Associació Sant Jordi d’Alcoi va organitzar una iniciativa diferent per commemorar la data. És per aquest motiu que la façana de l’edifici va ser un llenç en blanc en el que es van projectar diferents imatges.
L’experiència audiovisual va comptar amb un gran nombre d’espectadors, que van poder gaudir d’aquest projecte al llarg del cap de setmana. Entre el divendres i el diumenge es van realitzar un total de cinc torns per a evitar aglomeracions i que pogueren gaudir d’aquesta idea un major nombre d’alcoians.
L’edifici actual substitueix a un altre d’estil barroc que hi Havia amb anterioritat i que va ser enderrocat l’any 1913, mentre que l’actual va finalitzar la seua construcció el 1921. El temple compta amb una planta central d’estil neobizantí, quadriculada amb una cúpula de tambor de gran altura sobre trompes, a més, està decorada amb un mosaic que representa el pantocràtor.
Als peus se situa el cor major sobre un espai intermedi que uneix l’exterior i l’interior a mode d’atri. Per altra banda, l’àbsida de la capçalera està presidit per un gran mural pictòric, una obra de Fernando Cabrera Cantó que representa que la intervenció de Sant Jordi auxiliant als alcoians durant l’atac de les tropes musulmanes l’any 1276.
Pel que fa a l’exterior, destaquen els testers triangulars de les naus, la cúpula i les dues torres prismàtiques, simètriques amb cobertes a quatre aigües i amb sèries de xicotets arcs llombards en les finestres, remats, mènsules i cornises, barrejant així el revival mudèjar i romànic.
En l’interior destaca la decoració a base de pedres naturals, vidrieres de colors i capitells amb motius vegetals, a més de la combinació de marbres verds, grisos, blancs i negres que contrasten amb la pedra calcària de les parets, fustes i capitells, això com les portes de bronze amb dibuixos vegetals i geomètrics.
Comenta i participa-hi