foradia camaraalcoi

Cauen els primers cops de neu a la Serra d’Aitana

La muntanya ja ha sigut fotografiada coberta de blanc amb la baixada de les temperatures

La baixada de temperatures des de principis de setmana ja ha provocat que, junt amb les precipitacions dels últims dies, apareguen els primers flocs de neu en les cotes més altes. En el cas de la província d’Alacant, la Serra d’Aitana (1.558 metres) va amanéixer coberta de blanc el dimecres de matí, encara que no va ser l’única imatge ‘nadalenca’ de la província, ja que el Reconco de Biar també va rebre una capa de neu.

La imatge de l’Aitana nevada ja havia sigut vista durant aquest 2021. L’última vegada va ser en unes dates poc habituals, a mitjan mes d’abril. La neu actual tampoc no és comú durant el mes de novembre, ja que és a principis d’any, entre gener i febrer quan comarques com l’Alcoià i el Comtat reben una major baixada de temperatures i la neu arriba als carrers, el que provoca inclús el tall de la circulació per algunes vies, especialment els ports de muntanya.

Ara, a Alcoi les precipitacions han donat una treva i l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) no preveu que l’aigua aparega durant els pròxims dies. No obstant això, les temperatures continuen mantenint-se baixes, amb mínimes al voltant dels 2 i 3 graus i màximes que en cap cas superen els 15 graus. Malgrat la carència de pluges, el Sol encara es barreja amb un cel parcialment ennuvolat.

El cap de setmana continuarà amb els patrons actuals amb ràfegues de vent que durant el dissabte podrien arribar als 25 km/h, mentre que serà amb l’entrada de la pròxima setmana quan es comencen a veure els canvis, concretament pel que fa a l’augment de les temperatures, encara que mínimament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *