foradia subscriutegrat

El Monestir de la Valldigna serà l’escenari del concert d’Ensemble Eidos

Es tracta d'una de les últimes actuacions de l'any per part de la Mancomunitat de la Valldigna i tindrà lloc el dimecres 8 de desembre

L’Ensemble Eidos actuarà a l’Almàssera del Monestir de la Valldigna el pròxim dimecres, 8 de desembre, a les 12 hores del migdia. Aquesta actuació és una de les últimes organitzades per la Mancomunitat de la Valldigna per a aquest any i compta amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura. La programació d’enguany ha servit per a consolidar l’aposta per fer del cenobi valldignenc un centre cultural de primer ordre.

Aquest dimecres les components de l’Ensemble Eidos, presenten el seu programa Confidències. El grup és una formació de duo amb la mezzosoprano Andrea Trueba acompanyada de Marian Rosa Montagut al piano, les quals proposen un recorregut per la música, sovint oblidada, creada per dones compositores. El programa pren com a punt de partida les obres de Maria Malibran i Pauline Viardot, filles totes dues de l’importantíssim cantant, compositor i multifacètic músic d’origen sevillà, Manuel de Pópulo Vicente García (1775-1832).

Amb aquesta proposta Eidos s’uneix a la celebració del 200 aniversari de Pauline Viardot, nascuda en 1821 la qual gaudiria, al contrari que la seua germana Maria, d’una gran longevitat que li va permetre dedicar-se a la música durant anys. Al costat del repertori de totes dues autores s’ofereix una panoràmica del que va ser la música composta per dones abans, durant i després del seu temps, amb obres escrites per compositores de les quals gairebé no es disposa de dades biogràfiques com és el cas, per exemple, de Ninette Nicolò, al costat d’altres més conegudes com les valencianes Claudia Montero o Matilde Salvador.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *