foradia subscriutegrat

‘La Vall dels Llibres’ estarà dedicada a Rafael Chirbes i Joan Fuster

Aquesta nova edició de la Fira d'editorials independents i de proximitat tindrà lloc els dies 24 i 25 de setembre al Monestir de Santa Maria de la Vall

Els dies 24 i 25 de setembre tindrà lloc la segona edició de la ‘La Vall dels Llibres. Fira d’editorials independents i de proximitat’. Aquest esdeveniment està organitzat conjuntament per la Mancomunitat de la Valldigna i per l’editorial Lletra Impresa Edicions, i per a aquesta fira han preparat un programa molt complet amb unes quaranta activitats que es duran a terme simultàniament en tres escenaris: l’Almàssera, el Refectori i la Plaça Central del Monestir.

Dins d’aquesta programació hi haurà presentacions de llibres, converses amb autors i autores, xarrades, taules redones, concerts, contacontes, tallers infantils, activitats per als més joves, rutes pel monestir, i actuacions. Per exemple, el dissabte 24, Joan Lluís Lluís, escriptor de Perpinyà, parlarà de ‘Junil a les terres dels bàrbars’, obra que ha guanyat recentment el Premi Òmnium a Millor Novel·la de l’any; i l’escriptora i artista Anna Moner donarà una conferència sobre el seu treball ‘El gust per les perversions refinades’.

A banda, se celebrarà la jornada ‘Rafael Chirbes, entre nosaltres’, dirigida als docents, encara que podrà assistir el públic en general. En la jornada estaran presents Jacobo Llamas (Universitat de León), Daniela Cecilia Serber (Universidad del Salvador, Argentina), Joaquim Espinós (Universitat d’Alacant), Agustina Pérez, Jorge Herralde, Alfons Cervera, Xavier Aliaga o Carles Mulet. Altres persones que assistiran a aquesta Fira són Tomàs Llopis, Antoni Prats, Vicent Marqués, Francesc Gisbert i Ferran Garcia-Oliver.

Durant la nit del dissabte es farà el lliurament del Premi Valldigna al Foment de la Lectura en València. La persona reconeguda en aquesta ocasió serà l’artista Josep Basset.

Al diumenge la música protagonitzarà aquesta programació amb tres actuacions: Sedajazz, Trobadorets, i Pau Alabajos.

A més, hi haurà una conferència del musicòleg Josep Vicent Frechina titulada: ‘Primavera Musical Valenciana. Llums i ombres d’un esclat creatiu sense precedents’, títol homònim de l’exposició del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant que es podrà veure del 25 al 27 de setembre al Monestir.

S’aprofitarà aquest dia tan musical per retre homenatge a la cantautora de Simat, Maria del Carme Girau.

Aquesta Fira té com a objectiu promocionar la lectura en valencià, i com comenta Josep Antoni Alberola, de la Mancomunitat de la Valldigna: “Enguany la Fira presenta un programa completíssim, comparable als esdeveniments que s’organitzen a qualsevol gran ciutat. Hi estem molt il·lusionats”.

Per la seua part, Juli Capilla, editor de Lletra Impresa Edicions, ha assegurat que: “Ara més que mai la societat valenciana necessita llibre de proximitat, fets en la llengua pròpia i de qualitat i, en aquest sentit, una fira d’editorials independents ofereix un contacte directe entre autors, editors i lectors molt interessant i productiu. És una gran oportunitat per als amants dels llibres”.

Un altre artista de primera fila que participa també a la Fira és Vicent Almar, que s’ha encarregat del disseny del cartell de la Fira i del díptic de la programació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *