foradia barnasants

Alcoi suspén la festa de Nit de Cap d’Any en la plaça d’Espanya

L'objectiu és garantir la seguretat de la ciutadania davant la covid-19

L’última festa de l’any en la plaça d’Espanya d’Alcoi tampoc tindrà lloc enguany. L’Ajuntament ha anunciat que a causa de l’alta incidència de la covid-19, a més d’evitar riscos de possibles contagis en un acte que pot comportar molta aglomeració I no es pot garantir de l’ús de la mascareta se suspendrà la festa de la Nit de Cap d’Any.

Per la seua part, la regidora de Festes, Carolina Ortiz, ha afirmat que “em sap molt greu haver de realitzar aquest anunci. Semblava que enguany si anàvem a viure un Nadal com en 2019, no obstant això, davant la situació que estem vivint és fonamental la prudència i la prevenció. Sé que és una festa que agrada molt a la ciutadania, però és que entendran que és millor que no la celebrem enguany i que el puguem fer al pròxim de la millor manera possible”.

La Festa de Nit de Cap d’Any és una celebració a l’aire lliure en la qual hi ha una aglomeració molt alta de persones, participen més de 500 i a diferència d’altres esdeveniments, no es pot garantir l’ús en tot moment de la mascareta, ja que precisament en aquest acte es prenen el raïm i la gent sol brindar o beure al carrer, cosa que a més està prohibit i pot elevar el risc de possible transmissió de la Covid-19.

Actualment, Alcoi compta amb una incidència acumulada superior als 400 casos per cada 100.000 habitants, unes dades que es reprodueixen en altres municipis de la Comunitat Valenciana. No obstant això, la pressió hospitalària, malgrat la incidència, no és elevada, gràcies al fet que la major part de la població està vacunada, així i tot, cal continuar prenent les mesures de seguretat sanitàries pertinents.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *