foradia pressupostparticipatiualcoi

El modernisme torna per Nadal amb un curtmetratge

El Grup de Recreació Alcoi Modernista presenta 'Nadal a principis del segle XX'

La sala d’exposicions de la Fundación Mutua Levante a Alcoi va ser el lloc triat per a presentar el curtmetratge ‘Nadal a principis del segle XX’. Aquesta producció audiovisual va estar a càrrec del Grup de Recreació Alcoi Modernista, encara que realitzat per la productora SomosMonos. Una obra de 13 minuts de durada on es pot visualitzar una recreació del Nadal en un barri humil d’Alcoi.

Concretament, ha estat filmat al carrer Sant Josep, en ple Centre Històric de la ciutat, a més de poder veure’s les instal·lacions de l’associació cultural Samarita. Aquest projecte també ha comptat amb la col·laboració de nombroses entitats de la ciutat, que han estat disposades a recrear escenes tradicionals d’aquest període, com ara el Grup de Cantors d’Alcoi, components de la Societat El Treball, xiquets del grup tetaral Amor-Discos, Orchestalia, a més de la soprano Gemma Soler i Moisés Olcina.

El president del grup, Gusmán Bernabéu, ha explicat que “el projecte està ambientat a l’Alcoi modernista, el vespre de Nadal, en un barri de gent treballadora, allunyat dels grans luxes que es desenvolupen en altres parts de la ciutat. Una família ix de sa casa i al carrer es troba amb un ambient nadalenc, llocs de venda de productes variats, la castanyera, grups cantant nadales típiques, xiquets d’un internat corrent acompanyats per una monja que els supervisa”, a més d’altres escenes.

Aquest projecte tampoc és el primer, donat que l’any passat, i coincidint amb el període de restriccions per la crisi sanitària de la covid-19, es va estrenar ‘1918, la vida burgesa en temps de pandèmia’, que es pot visualitzar en Youtube.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *