foradia subscriutegrat

Alcoi ret homenatge als exiliats a la guerra de Successió

S'ha col·locat una placa en record de les persones que van morir o van sofrir l'exili per defensar a Alcoi en aquesta guerra que va tindre lloc en l'any 1708

Durant el matí del 9 de gener l’Ajuntament d’Alcoi ha celebrat un homenatge en commemoració a les persones que van morir o es van haver d’exiliar per defensar a Alcoi en la guerra de Successió, un fet històric, en el qual les tropes filipistes van ocupar la ciutat en l’any 1708, ja que les tropes alcoianes van posicionar-se a favor de l’arxiduc Carles. Per aquest fet, Alcoi va sofrir atacs, multes i es van abolir alguns dels drets forals.

Aquest acte va ser acordat en plenari, i per això, s’ha col·locat una placa en record de totes aquestes persones a la Plaça Ramón y Cajal, lloc en el qual es van produir els primers atacs de l’exèrcit filipista, moment en el qual es va derruir l’antic convent de Sant Francesc.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, va explicar abans de l’acte que: “Coincidint amb el 9 de gener, celebrarem aquest homenatge. Serà un acte senzill, però necessari, per reconéixer a totes les persones que van morir o van sofrir l’exili per defensar Alcoi. I ho fem en un lloc emblemàtic, ja que en la plaça Ramón y Cajal va tindre lloc un dels primers assalts a la població”.

Font: Redacció./


Una resposta de Alcoi ret homenatge als exiliats a la guerra de Successió

  1. Erik ha dit:

    Només amb 44 anys de retard si considerem com a referència el monument als Maulets de Xàtiva (1978) en record de la mateixa guerra amb final etnocida… Però tard o d’hora, molt bé!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *