foradia aproop

Oliva celebra el Dia Mundial de l’Arbre amb activitats de sensibilització

La programació, que té com a objectiu educar mediambientalment, es durà a terme durant el cap de setmana

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, dirigida per Maria Josep Llorens, ha organitzat per a aquest cap de setmana, una programació d’activitats en diferents espais de la localitat, amb motiu del Dia Mundial de l’Arbre.

El dissabte 22 de gener tindrà lloc a la platja de Rabdells, des de les 10 del matí, es farà una jornada de voluntariat ambiental per plantar flora dunar autòctona i amenaçada, i per a ampliar una tanca de protecció de les dunes. L’objectiu de l’activitat és conservar l’ecosistema i protegir l’hàbitat del corriol camanegre a les platges d’Oliva. Per tal de poder garantir l’organització de l’activitat, s’ha de fer inscripció al correu valencia@seo.org. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Diputació de València, de la Generalitat Valenciana, i de l’ONG Sociedad Española de Ornitología.

A més, en la jornada del dissabte, també es podrà col·laborar en la conservació de l’Àguila pescadora, participant en el Cens Ibèric que es realitzarà durant tota la jornada del dissabte 22 de gener de 2022 en totes les zones humides i espais naturals susceptibles de la seua presència a la Comunitat Valenciana. La iniciativa suposarà una acció conjunta per a recuperar aquesta au que des de fa any ha recuperat la seua presència en la Península Ibérica, després de desaparéixer completament de la nostra geografia. La Fundació Migres i de l’Associació ‘Amigos del Àguila Pescadora’, i la col·laboració d’Aus de Portugal. Per a inscriure’s en aquesta activitat s’haurà d’enviar un correu a geral@avesdeportugal.info o en ctorralvo@fundacionmigres.org.

El diumenge 23 de gener, el departament de Medi Ambient, ha organitzat a la zona de les Mànegues, una jornada de neteja i plantacions de narcís autòcton. Aquesta activitat està organitzada per a aprofitar l’oportunitat i la data, per a fer una neteja en la zona, i es dividirà en dos jornades. La primera serà el dia 23 de gener a les 9:30h, i durarà unes 3 hores. Els participants acudiran a una zona per a fer una nova plantació i podran fer neteja local de la zona assignada. La segona jornada tindrà lloc el dissabte 29 de gener, on els i les participants acudiran a una plantació d’anys anterior i Fran el recompte de la plantació. Per a inscriure’s s’haurà d’enviar un correu a parque_pegooliva@gva.es o telefonant al 679 195 227.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *