foradia cdturisme

S’aprova la celebració de les Festes de Sant Jordi entre el 22 i 24 d’abril

L'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi així ho ha decidit en una sessió ordinària, però ha volgut recalcar que aquesta se celebraran sempre que les condicions sanitàries ho permeten

L’Associació de Sant Jordi s’ha reunit en una sessió ordinària que s’ha celebrat el dijous 27 de gener a l’aula Magna de l’edifici del Viaducte Campus d’Alcoi de la UPV. En aquesta assemblea s’ha aprovat que les pròximes festes de Moros i Cristians se celebraran entre els dies 22 i 24 d’abril, però des de l’Associació han volgut deixar que això serà també, “sempre que les condicions sanitàries ho permeten”.

Per aquest motiu aquesta entitat estarà en continu contacte amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat, per tal d’adaptar cada moment de la Festa a les normes sanitàries vigents.

A més d’aprovar la celebració de les festes de Sant Jordi, també s’ha aprovat crear el calendari ‘d’entraetes’, que enguany, de forma extraordinària començarà el dia 1 d’abril, i no a partir del Diumenge de Glòria, que és quan comencen sempre. L’objectiu d’aquesta proposta és evitar aglomeracions als carrers del centre d’Alcoi, i a més, ampliar la possibilitat que totes les filaes tinguen el seu espai, ja que sols hi havia tres dies entre el Diumenge de Pasqua i el dia dels Músics, per això, s’ha ampliat a tots els divendres, dissabtes i diumenges d’abril fins a l’arribada dels dies grans de la nostra festa, la Trilogia.

En la reunió es van tractar altres temes com la venda de cadires, o el pressupost per a l’any 2022. Pel que fa a la venda de cadires, l’Assemblea ha decidit que sí que es podran comprar cadires i llocs per a la tribuna per a presenciar les entrades del dia 22 d’abril, però que encara s’està pendent de la normativa que decidirà si hi ha aforament, i les condicions. Les persones que ja tenien les seues localitats per a les “No festes” de 2020, tindran al seu abast i amb reserva les seues cadires sense cap cost addicional.

Respecte al pressupost, des de l’Associació indiquen que la pandèmia ha provocat una “difícil situació econòmica”, i que “l’evident falta d’ingressos al no celebrar-se les festes en dos anys, ha provocat un tancament de l’exercici de 2021 molt ajustat per a les arques de la Institució”. Per a l’any 2022, l’Associació ha preparat un programa d’activitats en el qual està previst que les Festes se celebren en plena normalitat. Aquesta proposta està pendent de l’obtenció de fons a través de subvencions, que des de l’entitat esperen aconseguir. De totes formes, “l’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi, amb el desig de mantenir la Festa en el nivell que mereix, ha decidit, amb l’acord de les filaes, que siguen elles les que assumiran de manera mutualitzada el cost que falta per a aquest projecte comú que farà encara més gran la nostra Festa i la nostra ciutat”.

Aquesta decisió ha sigut molt celebrada per la Junta directiva, però, així i tot, és conscient de la dificultat econòmica i l’esforç que suposa per als festers, i per això ha decidit eliminar algunes activitats i inversions previstes que són urgents, com per exemple el sopar de l’Assemblea del 20 d’abril, el certamen de bandes, i la restauració d’alguns elements museístics.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *