foradia subscriutegrat

“De moliner mudaràs i de lladre no t’escaparàs”

Article per Elisa Guillem

Parlar de l’aigua és parlar d’un dels tres contractes més importants que té el poble d’Alcoi, aquestes setmanes hem assistit al debat gestió directa vs gestió indirecta, on s’han vist les postures clares entre partits d’esquerra i partits de dreta. Però, queda això tant clar? Doncs no, el PSOE, partit que s’autoproclama de centre-esquerra i progressista, una vegada més, ha aconseguit aprovar la licitació del nou contracte amb el suport dels partits de dreta i extrema-dreta.

Si, sembla que, per a les qüestions econòmiques del nostre poble, el govern de Toni Francés està molt a gust amb el suport de partits que neguen el canvi climàtic, els drets de les dones o de col·lectius vulnerables com el LGTBIQ+. Tot molt d’esquerres…

I el problema no és sols el qui, sinó el com. És a dir, hem patit durant 20 anys la privatització de la nostra aigua (podem fer demagògia i dir que el que es privatitza és el servei i no l’aigua però, a la fi els ciutadans paguen per cada litre d’aigua que ix de la seva aixeta), recordem que ja va ser el govern del PSOE qui va privatitzar aquest servei i a més li va donar les claus d’un bé bàsic de tot el poble a una multinacional. Els darrers 20 anys aquest servei ha perdut 1 de cada 3 litres tractats per la nostra xarxa, és a dir que, la tercera part de l’aigua tractada i PAGADA per cada alcoià/ana s’ha perdut… això durant 20 anys són molts diners i molta aigua malbaratada. I no ha passat, ni passa res.

Ens trobem davant un govern incapaç de fer el més mínim control a les empreses licitadores dels serveis bàsics del poble, cal recordar els 3 milions de multa per la brossa? I tots aquests diners els estem pagant els ciutadans… El govern de Toni Francés ha demostrat que sols saben fer polítiques continuistes, junt amb una bona comunicació de grans titulars; on està la SmartCity, els busos elèctrics…? al Cèsar allò que és del Cèsar. Ara com ara sols ens queda lluitar per tal que a la nova licitació els punt d’acord siguen suficientment exigents com per a evitar que l’empresa licitadora continue cobrant la tercera part d’aigua perduda, evitar l’absoluta manca de control per part del govern, ser rigorosos a les auditories i sancionar tots i cada un dels incompliments de contracte, perquè sols així podrem evitar una actuació amb total impunitat per part de l’empresa.

El govern del PSOE diu que no ha incomplert cap acord, ja que no estava al seu programa electoral, igual no però, el senyor Martínez es va mostrar a favor de la gestió pública a les jornades celebrades al CADA. Miren per a Compromís; com si portaven al programa ballar amb un peu. El que hem de dur al nostre programa electoral és la promesa de treballar i lluitar pel bé del poble d’Alcoi i sols això (a menys que algú tinga aspiracions per pujar esglaons i anar a València o Alacant, en aquest cas els interessos del poble s’esvaeixen), i els interessos del poble impliquen evitar malbaratar la tercera part de la nostra aigua i a sobre cobrar-li-la al poble. Els interessos del poble passen per evitar que una empresa porte 20 anys al capdavant de la gestió d’un servei i que no s’haja fet cap millora a la xarxa, passen per controlar i sancionar, passen per demanar estudis rigorosos, a ser possible amb el menor cost per al poble, i no estudis que ens costen diners i són un atemptat contra la intel·ligència de qualsevol persona. Els interessos del poble impliquen defensar tots els treballadors/es municipals i no sols els departaments que m’interessen… la conclusió senyor Francés és que si aproves els grans contractes amb grups de dreta i extrema dreta, com diu el refrany; Digues-me amb qui vas i et diré qui ets.

Font: Elisa Guillem, regidora de Compromís Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *