foradia pressupostparticipatiualcoi

Pego millora més de 100 quilòmetres de les seues sendes

Aquest projecte ha netejat, senyalitzat i adaptat les rutes a la normativa de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV)

Pego ha millorat els més de 100 quilòmetres de sendes que recorren el terme municipal. Aquest projecte ha estat coordinat pel Centre Excursionista local, i consisteix en la rehabilitació de les sendes, “tant en l’apartat de neteja, si és necessari, i també en l’apartat de senyalització”, ha indicat Ximo Sala, responsable d’aquesta iniciativa, que s’està duent a terme actualment.

Pel que fa a la senyalització s’han renovat les indicacions, amb fletxes direccionals, i s’han repintat algunes senyalitzacions fixades en diverses pedres. També s’han instal·lat nous panels informatius, en els quals es detalla “la informació d’una ruta concreta amb aspectes com el desnivell, la dificultat o la distància entre altres”, ha continuat explicant el coordinador. Aquestes millores s’han fet també amb l’objectiu d’adaptar les rutes a la normativa de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV).

En total es milloraran set rutes en la qual es destaca la PRCV 58, que té aproximadament 29 quilòmetres de distància, i que va més enllà de les fronteres de Pego, ja que recorre les muntanyes de Tormos, Sagra, l’Adsubia i la Vall d’Ebo. Unes altres de les rutes que s’han vist beneficiades d’aquestes millores han sigut la de Mostalla, la de la Creu de Bodoix i la del Barranc del Canal, que com matisa Ximo Sala: “aquestes no estan homologades per la FEMECV tan sols per excedir el tram per la zona urbana, encara que també s’han adequat com la resta”.

Pròximament, està previst posar en marxa els treballs per a millorar una altra senda, la que arriba des de la Creu de Cabal fins al Barranc del Castell.

La proposta d’aquest projecte ha sigut una aposta del departament de Turisme de Pego, i coincideix amb l’any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes. Aquestes actuacions són finançades al 100% per aquesta regidoria, i el cost és de 10.000 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *