foradia becasivace

L’IES Pare Vitòria inaugura l’esperada Setmana Cultural i Científica

El centre alcoià viurà durant aquesta setmana la 39 edició en la qual l'alumnat aprendrà nous continguts a través d'una molt variada programació d'activitats · L'11 de febrer, Pep Gimeno 'Botifarra' oferirà un concert al saló d'actes

L’IES Pare Vitòria ja està vivint un dels esdeveniments més importants i esperats del curs, la Setmana Cultural, que enguany celebra la seua 39 edició. Des del dia 7 fins a l’11 de febrer l’alumnat, des de 1r d’ESO, passant pels cicles formatius, i els de batxillerat, podrà gaudir de diverses activitats com excursions, xarrades, concursos, tallers, o visites de moltes personalitats diferents.

Teresa Botella, professora d’Història i vicedirectora de l’institut, ha sigut l’encarregada d’organitzar tota la programació. Aquesta setmana segons ens ha comentat la vicedirectora: “Estem molt de temps preparant-la. Des del primer claustre a l’inici de curs ja es parla del tema. Els professors són els que proposen les activitats, i o les fan ells, o a vegades busquen a persones per a fer-la. Des de principi de curs va programant-se, però en novembre ja estan totes les activitats que volen fer-se, així que són molts mesos treballant”.

I eixe treball i eixa dedicació per part dels mestres del Pare Vitòria ha donat els seus fruits, i són moltes i variades les propostes que finalment es duran a terme.

Entre les excursions que van a realitzar-se està la visita al refugi, la visita per la part medieval d’Alacant, i per l’Alcoi medieval i industrial, o la visita al cementeri. Aquesta última comptarà amb les explicacions de la mestra del centre Elisa Beneyto, especialista en el tema, i estarà dirigida a l’alumnat de 2n de batxillerat. També alguna d’aquestes visites s’aprofitarà per a dur a terme la gimcana fotogràfica, que desenvoluparan l’alumnat de 2n i 4t d’ESO.

Durant la setmana, l’alumnat rebrà la visita d’algunes personalitats com Josep Sou, que farà una performance amb 2n de batxillerat, o Jordi Raül Verdú, que durà a terme una animació lectora per a l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO, o Soraya Costán, que parlarà sobre les plantes invasores. Minerva Abad i Cristobal Zamoral, assistiran als cicles per a parlar sobre productes cosmètics, i Mario Domínguez oferirà un taller d’il·lustració de còmics per l’ESO.

A més, també es comptarà amb la visita, a la inauguració de les activitats per als cicles, el president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Pablo de Gracia. Una visita molt útil que servirà per reforçar els vincles entre l’entitat i el centre. De Gracia podrà observar com és la formació que s’ofereix, i ajudar a millorar el contacte entre el Pare Vitòria i les empreses, un contacte molt beneficiós per a tots. El director de l’institut, Toni González Picorneu, ha indicat que: “Pense que és molt interessant aquesta presentació i aquesta presa de contacte, i que es dirigisca com a president de la Cambra a l’alumnat, explicant les necessitats de les empreses, és una realitat que ell coneix molt bé”.

Una de les visites més esperades d’aquesta Setmana Cultura s’haurà d’esperar fins al moment de la clausura, i és que, al matí de l’11 de febrer, Pep Gimeno ‘Botifarra’ oferirà un concert al saló d’actes. Una actuació que tant el director, com la vicedirectora pensen que tindrà molt bona acollida entre l’alumnat.

I com any rere any, l’Agrupació de Joves Advocats d’Alcoi participarà en aquesta setmana, enguany serà amb una xarrada sobre ‘La responsabilitat d’un mal ús de les xarxes socials’, que estarà dirigida als xiquets i xiquetes de 4t d’ESO.

A més, l’alumnat podrà participar en diferents concursos com el Mortal Kombat, el concurs de Kahoot, o de literatura. Els premis d’aquests concursos estan organitzats per l’AMPA, i seran vals per a llibreries, o material audiovisual. Els guanyadors es coneixeran durant les 13h esportives que se celebraran a l’últim dia de classe abans de les vacances de Setmana Santa.

Durant aquesta setmana, a més, de fer totes aquestes activitats, 90 alumnes del centre de tots els nivells, aniran de viatge a esquiar a Benasc.

Una de les novetats d’enguany, i també un plat fort per a arredonir la Setmana Cultural, serà l’exposició d’Antoni Miró ‘Acrílics i Collages’, que s’inaugurarà el dia 7 de febrer, primer dia de la Setmana Cultural, i que podrà visitar-se fins al dia 1 d’abril. Com ha explicat González Picorneu: “Vindrà Jordi Botella i Josep Sou a la presentació, i la unitat didàctica ha estat elaborada per Silvestre Vilaplana. Cada alumne tindrà un manual. En total hi haurà 35 collages que parlaran sobre diferents aspectes a nivell mundial, amb conflictes bèl·lics, o recorreguts paisatgístic. Serà una exposició molt completa”.

Són moltíssimes les activitats que podran fer tots els alumnes del Pare Vitòria, i com explica Teresa Botella: “normalment tenen moltes ganes. Volen saber quines són totes les activitats, demanen, pregunten quan tenen visites…”. I és que aquesta experiència és molt enriquidora per a ells, ja que l’objectiu del professorat, amb totes aquestes activitats tan variades, és que aprenguen continguts d’una forma diferent. “Ells ho tenen també com una setmana de relaxament, no es fan exàmens. Així que aprofiten per a relaxar-se entre la primera i segona avaluació, perquè després ja venen els exàmens”, continua la vicedirectora.

Per la seua part, el director comenta al respecte que: “Intentem involucrar-los en el camp científic i en el cultural, és una forma molt diferent d’aprendre. Combina moltes matèries”.

Així que de segur, que tant el professorat, com l’alumnat gaudirà moltíssim de tota la programació d’aquesta gran Setmana Cultural a l’IES Pare Vitòria.

Inauguració de la Setmana Cultural a IES Pare Vitòria amb de l’alcalde Toni Francés, els regidors d’Educació I Formació Professional, l’escriptor Jordi Botella, i el poeta Josep Sou./
Font: Belén Rivas./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *