foradia subscriutegrat

El Grat de febrer ve carregat d’ambient festiu i cultural

S’inicien les primeres festes, carnestoltes i activitats d’art i cultura a les comarques, i tota la informació queda recollida a les pàgines d’aquesta edició, on l'educació també té protagonisme

Comencem el mes de febrer amb una nova edició de El Grat que ve marcada per l’inici de les primeres festes, carnestoltes i activitats d’art i cultura a les comarques, i a les pàgines de l’edició impresa es pot trobar tota la informació al respecte.

I és que Bocairent viu del 3 al 6 de febrer les seues festes de Moros i Cristians, estrenant les festes de l’any i a les pàgines de El Grat es pot trobar tota la informació.

Pego també té aquest mes una cita amb el Carnestoltes, una cita multitudinària, amb tres caps de setmana amb actes com la Baixada del Riu Butllent, el Festival d’Arts Escèniques i Carnestoltes, així com la Pinyata.

Parlant de Carnestoltes, també Muro i Alcoi es preparen per a viure aquesta celebració, que atrau a nombrós públic. Precisament, a la secció ‘El poble és savi’ ens parlen sobre el Carnestoltes de Muro.

En educació, trobem dos reportatges, un sobre la 41 Setmana Cultural i Científica del Pare Vitòria i un altre sobre el 50 aniversari de l’Escola d’Art, i dels temes d’actualitat podem destacar l’inici de les obres de La Rosaleda per recuperar la zona verda, i el pas endavant en la igualtat de la dona en la Festa, en facilitar que ocupen càrrecs festers, a excepció de Sant Jordiet I Mossén Torregrosa, i les esquadres mixtes. Quant a l’entrevista, el regidor de Patrimoni Històric i Cultural ens parla dels objectius de la regidoria.

A les pàgines de El Grat la cultura té un paper fonamental i en el suplement ‘Art & Cultura’ trobem notícies com la referent a la guanyadora del 41 premi Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d’Alcoi, Isabel Canet; el record a Juli Mira, la 5a Fira Numismàtica, Filatèlica i del Col·leccionisme en general, i un reportatge sobre l’Escola Municipal de Teatre d’Alcoi.

El Barnasants torna al País Valencià i a Alcoi, i es recull la programació, com també torna la Mostra d’Art i Disseny amb una segona edició. Tenim un nou cicle expositiu en marxa, i, entre altres temes, comptem amb la secció ‘Labor editorial / Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA’, per Josep Sou, i dins de ‘Els nostres artistes’ Yolanda Murcia ens apropa a Francesc Badía, creador de talles metal·lúrgiques. També coneixem a la nova directora del Museu Alcoià de la Festa, Carmina Nácher, i Laura Talens ens parla sobre l’alcoià Lluís Cantó Irles, un heroi a la cort imperial de Viena. Igualment, trobem informació sobre la commemoració de la desfeta de 1708 a Alcoi.

Com ha funcionat la campanya de l’oliva, la curiositat d’una cirera en ple gener, el record de la Fireta de Muro, i l’edició d’un disc per Caixa Ontinyent, entre les notícies que també es poden llegir a El Grat.

Per a poder tornar a gaudir d’El Grat de gener, ací us deixem l’enllaç per a poder fer-ho en format digital, sols has de fer clic ací

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *