foradia subscriutegrat

Convocada una bicicletada per al Dia de la Dona en la Safor

La Xarxa Feminista de la Safor Valldigna organitza una marxa des de diferents punts de la comarca i que finalitzarà amb la lectura d'un manifest a Gandia i Tavernes

La Xarxa Feminista de Safor Valldigna ha convocat per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, una marxa reivindicativa a tots els pobles de la comarca en una jornada de reivindicació i sororitat compartida. La marxa consistirà en una bicicletada pels diferents pobles de la Safor.

Aquest any s’ha substituït la tradicional marxa de torxes per una bicicletada per fer una crida també a la mobilitat sostenible a la comarca de la Safor. Després de la parada de l’any passat provocada per l’augment de casos de la Covid-19, aquest any les reivindicacions feministes tornaran a recuperar els carrers amb una marxa que eixirà de tots els pobles a les 17 hores per a aplegar a Gandia i Tavernes al voltant de les 18 hores, aprofitant la llum natural del dia.

Les participants dels pobles de l’Horta i de la Safor es trobaran a Gandia al parc de l’Est i es creuarà a la passarel·la del Serpis en direcció el passeig Germanies fins a l’IES Ausiàs March, per a tornar i finalitzar amb una gran concentració a l’Ajuntament de Gandia on tindrà lloc la lectura d’un manifest feminista i l’actuació de les dones muixerangueres i les balladores de la Safor. En canvi, les participants de les poblacions de la Valldigna s’encontraran a Tavernes a la plaça Major on també es produirà la lectura del manifest unitari de la xarxa feminista de la Safor i una performance.

Cada columna participant de la marxa feminista rebrà el nom d’una dona saforenca lligada amb les poblacions d’on ixen: la columna de Vilallonga, Potries, Beniarjó, Beniflà, Almoines i Rafelcofer es mourà amb el nom de Rosa Estruch, alcaldessa republicana de Vilallonga; la columna de Ròtova, Palma i el Real s’anomenarà Adelina Bataller, professora i historiadora; la de Gandia rebrà el nom de les Xocolateres per a rebre homenatge a les dones treballadores de la fàbrica de xocolates Nogueroles dels anys 50; la columna de Tavernes de la Valldigna, què reivindicarà el nom de la campiona ciclista Rosa Sansaloni. A més, també hi haurà marxes des del sud, que ixen d’Oliva i Bellreguard i unes altres columnes de Marxuquera, Xeraco i el Grau.

Després d’un any de parada obligatòria, la Xarxa Feminista de la Safor Valldigna fa una crida a la participació massiva per a la lluita en la igualtat de drets, la sororitat i la justícia de les dones arreu del món.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *