foradia ivace

‘Tot l’any és 8 de març’ a l’IES Andreu Sempere

Entre les activitats que s'han realitzat, i es realitzaran, està la xarrada de Maria Àngels Francés, o l'exposició sobre dones invisibilitzades

dav

L’Institut Andreu Sempere d’Alcoi s’ha proposat dedicar el Dia de la Dona més enllà del dia que es commemora, i per això, en aquest centre ‘Tot l’any és 8 de març’.

S’han fet algunes activitats a les aules, algunes d’elles proposades pel CEFIRE i l’Ajuntament d’Alcoi, i a més, va haver-hi un seguiment significatiu de la vaga per part de l’alumnat de l’Andreu.

Entre altres de les activitats, s’ha organitzat una xarrada, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, en la qual Maria Àngels Francés, professora i doctora de filologia catalana, aproparà l’obra de Mercè Rodoreda, i la seua biografia a l’alumnat. Per a aquesta professora, Rodoreda, autora de ‘La plaça del Diamant’, és “provocadora i exigent”, i la seua literatura “parteix dels sons i de les lletres, des d’allò aparentment més insignificant fins a la composició final”.

Aquesta activitat està dirigida a l’alumnat de 2n de batxillerat, que podran gaudir d’una forma diferent de complementar el seu aprenentatge, i a més, aprofitaran per a tenir el primer contacte amb la docència universitària.

Per a després de les vacances de primavera, s’ha programat una exposició que comptarà amb la col·laboració de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere de la UA, en la qual es podran veure catorze panells en els quals es fa un repàs per la vida i obra de dotze dones ‘invisibilitzades’ de la història del segle XIX i XX.

Aquestes dones són: Ángela Ruiz, pedagoga; Carmen Dauset, ballaora; Cecilia Böhl de Faber, escriptora; Clara Campoamor, política; Clotilde Cerdà, música; Concepción Arenal, pensadora, poetessa i dramaturga; Dolores Ibárruri, política i activista; Federica Monseny, ministra; Isabel Oyarzábal, escriptora, diplomàtica i actriu; Mariana Pinera, lluitadora per la llibertat; Matilde Ucela, arquitecta; i Teresa Claramunt, llibertària.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *