foradia subscriutegrat

Aranza de Gracia: “Els partits d’ultradreta són els que estan incentivant aquest odi”

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha estat comentant la importància que té la lluita feminista i perquè s’ha de continuar reivindicar que encara no existeix la igualtat entres dones i homes. A més, també ha estat explicant alguns actes que es duran a terme amb motiu del 8 de març.

Estem en l’any 2022 i encara que pareix que la igualtat entre dones i homes està aconseguida no és així, hem de continuar treballant perquè aquesta igualtat siga real, i com cada any, i cada vegada més, les dones ixen al carrer el dia 8 de març per a reivindicar aquests drets.

Des de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha organitzat una àmplia programació que conjuga dos de les lluites més importants d’aquest segle, el feminisme i l’ecologia. Aranza de Gracia, és la regidora d’aquesta àrea, ha comentat alguns dels esdeveniments que es duran a terme durant aquest mes de març que estarà tintat de morat. El dia central d’aquest mes serà el 8 de març, “és el dia clau”, defineix la regidora, que continua explicant que: “Comptarem amb els centres educatius que farà una coreografia amb la cançó de Rigoberta Bandini, ‘Ay Mama’, a les 11:30 a la plaça d’Espanya, seguidament, es llegirà el manifest que estarà a càrrec del col·lectiu 8 de març. La marxa serà a la vesprada perquè hi ha moltes dones que estan treballant, i així podran vindre més. Començarà a la plaça d’Espanya. Esperem que vinga tota la ciutadania per així donar més visibilitat a aquesta lluita”. A més, Aranza convida a la gent que participe a què: “si poden portar alguna cosa de roba o alguna cosa de color morat millor, perquè així sempre és més visible”.

En aquesta programació hi haurà altres activitats com la taula redona en l’Àgora, en la qual es parlarà d’Ecofeminisme, una volta per la ciutat amb patinets, o la marxa ‘A les fosques’. “En aquestes activitats col·laboren moltes regidories com la de Mobilitat o Esport, i també hi ha moltes que estan organitzades per diferents col·lectius de la ciutat”, ha indicat la regidora d’Igualtat.

Per a Aranza “aquesta lluita no ha finalitzat, desafortunadament, encara hi ha molta gent, i una sèrie de partits que diuen que açò no és important, i que no s’ha de donar la visibilitat que mereix. Però la lluita femenina ha de continuar perquè hi ha molts delictes d’odi i cap a les dones, i això és una cosa que no podem tolerar. Tant de bo poguérem dir que estem en igualtat, però no és així, encara hi ha bretxa salarial, i veiem les notícies i cada vegada es veu més gent dient que la violència de gènere no existeix. Per això hem de continuar lluitant, perquè aquests comentaris no tinguen veu, sinó que tinga veu el feminisme”.

“Els partits d’ultradreta són els que estan incentivant aquest odi i aquests comentaris que no venen a què, i són els que més mal estan fent en aquesta lluita”, ha argumentat l’edil.

Aranza de Gracia ens parla del seu cas personal i confessa que: “Afortunadament, tinc un treball molt igualitari, tinc companys i companyes i treballem en igualtat, per descomptat. És cert que està aquesta tendència d’ultradreta que menysprea a les dones sense motiu, per patriarcalisme i masculinitat, i pensen que ells tenen la veu i el vot. Això no es pot consentir”.

“La meua lluita me la crec, i he d’estar ahí perquè les properes generacions puguen veure i sentir les nostres veus i puguen comprovar que la nostra lluita ha servit. Igual que nosaltres hem de recordar a totes les dones lluitadores que van anar a votar, o a fer una carrera per primera vegada”, reivindica la regidora, que a més assenyala que aquesta lluita no és sols una cosa de dones sinó que: “perquè nosaltres puguem avançar, l’home ha de pegar un pas enrere en les coses que està al capdavant, i ha d’estar al nostre costat, com també jo em sent al costat dels meus companys i companyes”.

Finalment, la regidora d’Igualtat, ha convidat a tota la ciutadania a què col·labore i participe de les activitats que es realitzaran durant tot el mes de març, i que sobretot, el dia 8 de març: “siga un dia festiu”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *