foradia subscriutegrat

El Consorci de Bombers de València llança una campanya per a informar sobre el risc dels petards

Aquesta campanya divulgativa sobre el bon ús dels petards coincideix amb la celebració de les Falles, i la proliferació del costum del llançament d'aquest material pirotècnic per part de menors i adults

Des del Consorci Provincial de Bombers de València, han llançat una campanya sobre el bon ús dels petards, que coincideix amb la celebració de les Falles a tota la província de València, i per la proliferació del costum de llançar aquest material per part d’adults i menors.

La primera recomanació que fan els bombers és utilitzar els articles pirotècnics adequats per a cada edat, i respectant la normativa vigent. Un dels principals riscs sobre els quals alerten és el perill de provocar un incendi, per això alerten que no s’han de col·locar en papereres, contenidors, elements combustibles com la vegetació, i tampoc prop de líquids inflamables. També recorden que està prohibit llançar aquests artefactes a menys de 500 metres de zones boscoses, ja que podrien provocar foc a la muntanya.

Una altra de les recomanacions, és no dur a terme accions negligents que podrien augmentar la perillositat dels efectes del petard, és a dir, que mai s’han de situar dins de recipients com botelles, llandes, o rajoles, perquè poden explotar i produir metralla.

S’han d’evitar també altres males pràctiques que podrien generar lesions a qui llança el petard, o a les persones del voltant, per això, des del Consorci recorden que el petard s’ha d’encendre en el sòl, i mai subjectant-lo amb la mà. Tampoc s’ha de guardar cap article pirotècnic en les butxaques, ni manipular el contingut del petard no col·locar la cara davant de cap d’aquests tipus d’articles explosius que estiguen encesos, ni llançar-los contra altres persones o animals.

Els bombers també expliquen que si algun d’aquests elements no explota, no s’ha de tocar, sinó que s’ha d’esperar uns minuts, i després humitejar-lo amb aigua.

Amb aquesta campanya el Consorci de Bombers tenen com a objectiu conscienciar que, “per a gaudir dels petards com a part de la festa, cal adoptar unes mesures de bon ús per a continuar divertint-se en unes falles segures”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *