foradia pressupostparticipatiualcoi

El Club d’Amigues i Amics de la UNESCO d’Alcoi proposa deixar un dia fixe per al Dia del Llibre

Des de l'entitat entenen que les circumstàncies festives de la ciutat no deixen celebrar aquest esdeveniment en el dia que correspon

Composition with books on the table

El Club d’Amigues i Amics de la UNESCO d’Alcoi han llançat una proposta per a fixar un dia per a la celebració del Dia del Llibre. Com argumenten des de l’entitat: “hem vist any rere any com la data del dia del llibre ha anat variant indiscriminadament en el calendari, solament celebrant-se quan li pertany el 23 d’abril de l’any 2021, al no coincidir amb les festes de Moros i Cristians”.

L’UNESCO aclareix que: “Entenem que les circumstàncies festives no deixaran pràcticament mai celebrar aquest esdeveniment en el dia que li correspon, però, sí que entenem, que es podria dedicar un dia concret per a celebrar aquesta efemèride de forma programada, consensuada, i que, posteriorment quede institucionalitzada”.

Des d’aquesta institució han instat al consistori a què propose dates durant el mes d’abril que “puguen coincidir amb la mort o el naixement d’alguns dels nostres alcoians o alcoianes més il·lustres i que encara no tenen un dia on se’ls reta homenatge”. “Proposem, per tant, que aquestes dates siguen exposades obertament al Consell de Cultura, llibreries, clubs o agrupacions culturals… i tantes entitats com siga menester per tal de fer participe al màxim de ciutadania possible. El Dia del Llibre ha de tindre la rellevància que mereix, com també el ciutadà o ciutadana que reba homenatge”, han conclòs des de l’UNESCO.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *