foradia cdturisme

L’Ajuntament ubica els usos previstos per al futur parc tecnològic de Rodes

Representants del consistori han visitat les obres juntament amb l'empresa encarregada de redactar el pla director del complex tecnològic-sociocultural

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, juntament amb el regidor d’Ocupació, Alberto Belda, el d’Innovació, Jordi Segura, i Joventut, Maria Baca; i amb tècnics de diferents departaments, han visitat les obres per transformar l’illa de Rodes en parc tecnològic-sociocultural. En aquesta visita també va estar present un dels arquitectes de l’equip redactor del projecte de rehabilitació i per l’empresa que redactarà el pla director del futur complex.

En aquesta inspecció es va situar sobre el terreny la planificació que s’ha anat duent a terme per a definir les àrees i usos del parc, plantejar i resoldre dubtes i planificar la resta del procés.

Per a Francés “Rodes serà un referent de la nova economia a la Comunitat Valenciana, tractor d’ocupació i innovació de tot el territori. Amb tot aquest treball previ, estem concretant com serà eixe ecosistema d’emprenedoria, en un parc que estarà obert també al gaudi de la ciutadania en general”.

La rehabilitació d’aquest conjunt arquitectònic per a transformar-lo en parc tecnològic-sociocultural, és un dels principals projectes de l’EDUSI Alcoidemà, i està valorat en 7 milions d’euros, dels quals 3,5 són finançats per la Unió Europea, i la Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions. Les arques municipals es faran càrrec dels 900.000 euros restants.

El Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior (CDTi), que serà l’únic a la Comunitat Valenciana, completarà aquest projecte. Les seues obres estan pressupostades en 2,2 milions d’euros i el seu cost serà finançat íntegrament per la Generalitat a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

Dins de la recuperació i el reconeixement de l’Illa de Rodes també es restauraran dos edificis situats al carrer Tibi, en els quals s’integrarà el centre administratiu, on estaran situades les oficines municipals, una àrea tecnològica i d’investigació, en la qual s’instal·larà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat, i que tindrà oficines per a tallers i reunions, i un coworking públic.

Les obres del carrer Tibi estan valorades en 2,3 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament d’Alcoi aportarà el 55%, i la Diputació d’Alacant el 45% restant.

És a dir, que en total el projecte de Rodes suposarà una inversió de 12 milions d’euros, dels quals es preveu que l’aportació que farà l’Ajuntament d’Alcoi no supere el 25% gràcies al fet que s’ha aconseguit el finançament d’altres administracions públiques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *