foradia subscriutegrat

Les pluges agreugen la situació del Barranc de Caraita a Benillup

El municipi del Comtat registra una acumulació de 465 l/m² en els últims dies i posa en alerta el perill que això pot suposar per als veïns

Les continuades pluges, que el temporal està deixant a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, han provocat una acumulació de 465 mm a la població de Benillup en els últims dies. Aquesta situació deixa de manifest una reivindicació que des de l’Ajuntament de Benillup porten fen des de fa un temps, com és la situació del Barranc de Caraita. Els temporals que s’hi han produït en els últims 20 anys han provocat un increment en l’erosió en la zona del Barranc, que està situat a només uns metres de la població, i per això resulta un perill per als seus veïns i veïnes.

Des del consistori municipal reclamen que la situació comença a ser preocupant, ja que les precipitacions acumulades són molt altes i les previsions meteorològiques per als dies vinents no són les adequades per a la situació del Barranc de Caraita. Benillup demana una solució urgent perquè l’agreujament de l’erosió pot provocar despreniments que posen en risc la vida dels habitants. Cal recordar que el barranc està situat a tan sols 20 metres de la localitat.

Des de l’any 2004, els veïns i veïnes de Benillup veuen amb resignació que les seues peticions a les diferents administracions valencianes no han repercutit en cap solució concreta que servisca per a protegir les seues cases de possibles despreniments.

El municipi de Benillup, que forma part de la comarca del Comtat, limita en la seua part sud amb el Barranc de Caraita, afluent del riu Serpis. Aquesta zona pateix solsides i despreniments de terra que estan vegen-se perjudicats per les pluges actuals. Des de l’Ajuntament reclamen que no tenen els suficients recursos per a poder fer front a la situació i que les diferents administracions deuen passar de les paraules als fets.

“Ara que es parla tant de previsió és el moment d’actuar, perquè no hàgem de lamentar que no s’ha fet res, que s’han posat en perill les cases del poble, i fins i tot, les vides de les persones que hi viuen”, asseguren des del grup de govern de l’Ajuntament de Benillup. Recorden que les administracions no poden deixar de banda les inversions en les poblacions més xicotetes.

Les actuals pluges ja han provocat desperfectes arreu de la població, solsides en molts bancals i camins rurals afectats. Però el que més preocupa és la situació del Barranc de Caraita, ja que 14 cases fiten directament amb ell. “Si les pluges segueixen, podem trobar un escenari d’un vertader desastre, que pot generar molts danys materials, i el que és pitjor, personals”, asseguren des de l’Ajuntament de Benillup.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *