foradia subscriutegrat

Noves mesures Covid que indiquen que podríem estar més prop del final de la pandèmia

Les quarantenes sols seran necessàries per als positius amb símptomes greus, o si són de grups vulnerables

Després de dos anys des de l’inici de la pandèmia, pareix que ja estem més prop del final. El Ministeri de Sanitat, ha decidit que a partir del dia 28 de març entraria en vigor el nou protocol Covid en Espanya. A partir d’ara, els positius amb símptomes lleus, o que siguen asimptomàtics, no estaran obligats a fer la quarantena, i tampoc serà necessari fer-se proves diagnòstics. La quarantena, i els test si que continuaran sent obligatoris en el cas de pertanyer a grups vulnerables, com majors de 60 anys, embarassades, o immunodeprimits, o si es tenen símptomes greus.

Els aïllaments continuaran sent obligatori també a les residències de majors, i als hospitals, independentment dels símptomes, però a partir d’ara duraran cinc dies i podran finalitzar si no hi ha símptomes en 24 hores. Aquestes mateixes mesures s’aplicaran al personal sanitari.

Pel que fa a la decisió de llevar l’obligatorietat dels tests, menys per a les persones amb símptomes greus, o que siguen població de risc, continuaran si els indicadors de pressió assistencial continuen estant en risc baix, és a dir, menys del 5% d’ocupació hospitalària.

La mascareta, de moment, continuarà sent obligatòria en interiors, però aquest tema es tractarà en la pròxima Comissió de Salut Pública, i si els indicadors de Covid es continuen mantenint baixos, és possible que després de Setmana Santa deixe de ser obligatòria també en interiors, encara que es continuarà portant en residències de majors, hospitals i al transport públic.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *