foradia barnasants

Dimissions a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi

La directora d'infermeria, les tres adjuntes de direcció d'infermeria, i els 19 supervisors, han presentat la seua renúncia "al sentir-se totalment abandonats per l'administració, i incapaços de mantenir una qualitat assistencial amb els recursos humans que s'han concedit"

L’equip directiu d’Infermeria de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, entre els quals es troba la directora, María Luisa Mora, les tres adjuntes de direcció, i els 19 supervisors d’infermeria, és a dir, un total de 23 persones, han presentat la seua dimissió en bloc, i han posat els seus càrrecs a disposició de la Gerència de l’Hospital.

Aquesta decisió s’ha pres després de conéixer el repartiment de places d’Infermeria i TCAE que ha realitzat la Conselleria de Sanitat en la Generalitat Valenciana.

En aquest repartiment, Sanitat ha atorgat 10 places d’infermeria general, 4 de serveis especials, i 8 per a Tècnic de Cuidats Auxiliars d’Infermeria (TCAE), i altres tres de TCAE de serveis especials. Segons comenten des de l’Hospital alcoià “resulta una xifra molt per baix a l’adjudicada a altres hospitals de la Comunitat Valenciana amb el mateix nombre de llits, com per exemple, a l’Hospital de Xàtiva, que s’han rebut 44 places d’infermeria i 11 de TCAE, o el de la Marina Baixa, amb 59 places d’infermeria i 14 de TCAE, o el de Gandia amb 80 noves places d’infermeria i 18 de TCAE”.

L’equip a més a més, també ha assenyalat que: “açò ha suposat una jarra d’aigua freda. Ens sentim totalment abandonats per la Conselleria de Sanitat que no ha valorat adequadament la resposta del personal d’infermeria i les TCAE del nostre hospital durant la pandèmia, en una de les àrees més castigades i amb major incidència del país. La pressió assistencial tras la pandèmia no ha disminuït, tot el contrari, i actualment amb l’escàs augment de l’ampliació de personal estructural assignat per la Conselleria al nostre hospital, implica que la ràtio continua sent d’una infermera i una TCAE per cada 26 pacients ingressats, retrocedint a nivells anteriors a 2020, una cosa totalment inadmissible”.

Des de la direcció s’esperava dur a terme alguns objectius amb la nova adjudicació de places, com per exemple, estava previst reforçar les urgències hospitalàries, o el servei de Preventiva, i poder mantenir dos infermeres en el torn de nit en les plantes d’especialitats quirúrgiques, neumologia, traumatologia, cardiologia, oncologia i maternitat. Amb les places que ha adjudicat la Conselleria, sols podrà haver-hi una infermera i una TCAE per a atendre a 26 pacients al torn de nit.

A més, des de l’Hospital destaquen que el dia 30 d’abril finalitzaran els contractes especials que es van fer per la crisi sanitària de la Covid-19, és a dir, 35 d’infermeria i 25 de TCAE. Aquests llocs de treball no es mantindran i en el seu lloc entraran sols 14 infermers i 11 TCAE. L’equip d’infermers i infermeres del Verge dels Lliris ha manifestat que: “Esperàvem mantenir com a mínim eixa ràtio i l’assistència digna i de qualitat que mereix la població que s’atén”.

L’equip directiu a més afegeix que: “A més, es pot ressaltar que amb les places estructurals assignades a l’Hospital d’Alcoi no es va poder donar resposta a les necessitats àmpliament demandades per la població, ni les recollides en la Llei 8/2018 del 20 d’abril, de modificació de la Llei 10/2014, art. 59 bis sobre els drets en salut sexual i reproductiva, en el cas del contacte pell amb pell en els naixements per cesària”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *