foradia aproop

Uns 10 centres educatius participen al projecte ‘Kit Ciutadà’

Des de l'Ajuntament es facilitaran els equips perquè l'alumnat puga connectar-se a la xarxa de sensors, i així que els centres puguen aportar a la web d'Smart City dades sobre temperatura, nivells ambientals, o sonors de la zona

L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat als centres educatius de la ciutat el projecte ‘Kit Ciutadà Alcoi’, una iniciativa subvencionada per l’Agència Valenciana de la Innovació amb 108.713 euros, és a dir, un 70% del cost total.

El ‘Kit Ciutadà Alcoi’, és un paquet de sensors i un maquinari de fàcil instal·lació i configuració, amb els quals el ciutadà podrà connectar-se a la xarxa loT municipal. L’objectiu és, per una banda, acostar, promocionar i difondre la tecnologia emergent al ciutadà, implicant la societat i contribuint, entre tots, a millorar la captació de dades per a aplicar-los al monitoratge ambiental, així com reduir la bretxa digital en alguns sectors de la població que no tenen accés directe a les tecnologies.

Com ja s’ha completat la fase de disseny, s’han configurat els complements formatius. Per aquest motiu, des del consistori van convocar als centres d’Alcoi per a presentar els tres models que s’han elaborat fins al moment que són: el kit ambiental interior, el kit ambiental exterior, i el kit social.

Jordi Segura, regidor d’Innovació, ha explicat que: “els dos primers compten amb sensors de CO2, diòxid de sofre, monòxid de carboni o decibels, i es poden connectar a la xarxa LoRaWan de la ciutat, de tal manera que quan estiga instal·lat, i una vegada estiguen configurats per a connectar-se, transmetran automàticament a la xarxa d’Smart City dades que podran ser consultades per tota la ciutadania”.

Pel que fa al kit social, es podrà fer una col·laboració entre l’alumnat, ja que participarà en el muntatge del kit i les persones majors que el rebran posteriorment, seran els que podran interaccions amb ell per a mesurar les seues capacitats cognitives i de coordinació.

Segura ha continuat comentant que: “Hem convocat a tots els centres educatius de la ciutat i han acudit una desena, que s’han adherit a la iniciativa. El professorat ens han traslladat que la veuen com una eina molt útil i transversal, ja que pot ajudar-los en assignatures com Coneixement del Mitjà, o Matemàtiques, aportant dades reals amb els quals puga treballar l’alumnat”.

En total s’han preparat uns 300 kits, que es repartiran entre els centres participants. La resta es repartirà entre la ciutadania en general, per a la qual es presentarà aquest projecte pròximament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *