foradia pressupostparticipatiualcoi

El projecte ‘Kit Ciutadà’ rep una subvenció de 19.332 euros de la Conselleria d’Innovació

L'Agència Valenciana d'Innovació ja ha concedit anteriorment 108.713 euros. Ara, amb aquesta nova suma de diners, el total de la subvenció cobreix el 82% del cost total del projecte, valorat en 155.304 euros

La Conselleria d’Innovació, dins del Pla ‘Territoris Innovadors’, ha concedit al projecte ‘Kit Ciutadà’, impulsat per l’Ajuntament d’Alcoi, una subvenció de 19.332 euros. En total el projecte està valorat en 155.304 euros, i fins ara, ja havia aconseguit ajudes per un valor de 108.713 euros de part de l’Agència Valenciana de la Innovació, és a dir, que sumant totes les ajudes que s’han donat fins ara, es cobreix el 82% del cost del projecte.

L’objectiu d’aquest Kit és perseguir, acostar, promocionar i difondre la tecnologia emergent al ciutadà i a la comunitat educativa de tots els nivells, i està format per un paquet de sensors i maquinària de fàcil instal·lació i configuració, amb les quals poder connectar-se a la xarxa IoT (Internet Of Things) de la localitat.

Toni Francés, alcalde alcoià, ha comentat que “aquesta nova subvenció demostra la capacitat del nostre consistori per a implicar diferents administracions en projectes amb gran repercussió sobre la ciutadania com aquest, que permetrà acostar la tecnologia emergent especialment a aquells sectors de la població que no tenen un accés directe a ella”.

Fins ara, huit centres educatius estan participant en aquesta iniciativa, i tots ells ja tenen unes mostres per a començar a treballar amb ells. La resta dels kits es repartiran entre aquests centres i qualsevol que vulga unir-se perquè continuen experimentant al llarg del curs. A més a més, es reservaran un centenar de dispositius per a poder repartir entre la ciutadania.

En total s’han fet tres tipus de kits: el Kit Mediambiental, el Kit Qualitat Aire Interior, i Kit de Cooperació Social. Tots ells de fàcil muntatge i dissenyats per a poder ser manipulats de forma senzilla i pràctica. A més a més, també hi ha una web on es reben les dades en temps real i on l’usuari pot consultar a través d’una clau. També s’ha creat una plataforma amb contingut formatiu on s’explica el funcionament dels diferents dispositius, i amb una guia didàctica d’activitats.

Els centres que vulguen participar podran omplir un formulari per a poder triar quin kit desitgen i durant quin període de temps volen fer ús d’ell (un trimestre, dos, o tot el curs). Amb els kits, el professorat podrà treballar de manera transversal amb aquesta eina en matèries com Coneixement del Medi, Tecnologia o Matemàtiques aportant dades reals, experimentant, muntant i desmuntant.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *