foradia ivace

Oliva inicia els treballs per a l’adequació del Castell de Santa Anna

La previsió de l'Ajuntament és realitzar diversos treballs arqueològics, realitzar alçats i cales muraries en un termini de sis mesos

L’Ajuntament d’Oliva ha anunciat la posada en marxa dels treballs per a elaborar un pla d’acció per a consolidar i adequar el Castell de Santa Anna. El passat 24 de març, el consistori municipal va aprovar la contractació del Pla director per a fer valdre les restes del fortí renaixentista del segle XVI.

Julio Llorca, regidor de patrimoni de l’Ajuntament d’Oliva ha valorat positivament el fet de disposar d’una ferramenta com aquesta. “Ens dona l’opció per a actuar per fases i optar a diferents subvencions per a convertir el castell en el mirador que la nostra ciutat mereix. Al mateix temps que consolida un bé d’interés cultural i baluard de les construccions renaixentistes de l’època”, detalla el regidor.

Així mateix, després de portar a terme les accions necessàries per a adjudicar les obres, l’empresa ‘El Fabricante de Espheras Coop.v’ serà l’encarregada de dur a terme les obres i marcar les directrius dels treballs del Castell de Santa Anna. L’Ajuntament d’Oliva contempla diverses accions arqueològiques i historiogràfiques. A més, també es preveu la realització d’alçats i cales muraries en un termini de sis mesos.

En el mateix segle de la construcció del castell també es van dur a terme la construcció de les muralles d’Oliva i una important remodelació i ampliació del Palau Comtal. Tanmateix, també es va ampliar altres construccions vinculades a la família Centelles com el recinte emmurallat del Rafalí en la Font d’En Carròs o les muralles de Mascarell.

El castell de Santa Anna va estar en funcionament fins a finals del segle XVII i durant l’any 1747 es va construir, dins de les muralles, una nova ermita de Santa Anna. En l’actualitat encara es conserven restes de l’edificació.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *