foradia pressupostparticipatiualcoi

Cocentaina acull el projecte “No oblidem” sobre Memòria Històrica

La proposta didàctica sobre la República, Guerra i Repressió a l'Alcoià i El Comtat serà presentat el 6 de maig

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina ha organitzat una nova proposta didàctica sota el nom “No Oblidem”. El projecte ha sigut un compromís amb les entitats culturals i esportives que van donar el seu suport a aquesta iniciativa. “Era necessari que la Memòria Democràtica entrarà al sistema educatiu, a les entitats les informàvem d’allò que volíem fer i insistíem els membres del Fòrum que si al final no fora un treball digne, pedagògic i rigorós amb la Història i fet per professionals de l’educació, no el faríem”, comenten des del fòrum.

La proposta “No Oblidem”, República, Guerra i Repressió a l’Alcoià i El Comtat serà presentada el divendres 6 de maig a la seu del Centre Excursionista Contesta (CEC) a les 20 hores. D’aquesta manera es reprenen les activitats culturals que s’han realitzat sempre al Centre després dels anys d’atur pel tema de la Covid-19.

Aquest projecte està realitzat, i seran els encarregats de presentar-lo, pels autors: Diego Fernàndez, Alejandro Barber i Rafa Enguix. La introducció i el començament de l’acte serà a càrrec del vicepresident de CEC, Polit Cerdà.

“No Oblidem”, pretén ser un ensenyament de la història d’Espanya a partir de les comarques de l’Alcoià i El Comtat. “Recordar no és, o no hauria de ser, un exercici exclusivament acadèmic. Als historiadors els correspon la investigació pacient, l’escrutini de les dades i la interpretació. I a la resta esforçar-nos per aprendre i no oblidar, perquè la memòria del nostre passat, almenys del més recent, ens garanteix un futur en igualtat i en llibertat”, conclouen des del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *