foradia subscriutegrat

Gandia acull una jornada de formació, detecció i intervenció en suïcidi

Aquesta jornada, organitzada per la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables de l'Ajuntament de Gandia, s'ha dut a terme al Centre Internacional de Gandia, Universitat de València

El Centre Internacional de Gandia, Universitat de València, ha acollit una jornada de formació, detecció i intervenció en suïcidi que ha estat organitzada pel Departament de Sanitat i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de la localitat, àrea encapçalada per Liduvina Gil. En aquesta jornada va estar present la vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana, i assessora de la Formació en Prevenció de Suïcidis de la Conselleria d’Educació, Mª Dolors López Alarcón.

Al programa s’ha proporcionat als participants informació per a poder detectar qualsevol classe de conducta suïcida, i van parlar d’altres temes com identificar a les persones en situació de vulnerabilitat, superar els mites que hi ha entorn al suïcidi, i sobre els factors de rics i protecció.

L’objectiu d’aquestes xarrades ha sigut que els assistents sàpiguen com detectar, actuar i intervenir davant d’aquest tipus de situacions.

Actualment, a l’Ajuntament de Gandia hi ha un grup de 30 persones que intervenen en suïcidis, com a representants de la Policia Local, Policia Nacional, Cos de Bombers; professionals de la psicologia, personal del Servei d’Atenció i Seguiment en Salut Mental, de Polítiques Saludables, i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives del departament de Sanitat. A més, també col·laboren des del departament d’Igualtat, de Salut Pública i l’Associació ASAEM.

Segon indica l’Organització Mundial de la Salut, el suïcidi i els seus intents és un dels problemes més greus de salut pública que poden afectar a les persones, i per això es recomana que s’atenga de forma prioritària.
Amb aquesta iniciativa es pretén posar un punt de partida des d’on poder oferir i atendre a la ciutadania que puga estar en situació vulnerable o de risc, i donar visibilitat a un problema que està entre la societat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *