foradia mediambient

El Centre Ovidi Montllor prepara noves activitats culturals

El documental "Fe i Llibertat" i la conferència "Música des de la Literatura" han estat programats per als propers dies 13 i 14 de maig

El Centre Cultural Ovidi Montllor ha preparat per al cap de setmana referent als dies del 13 i 14 de maig, noves activitats disponibles al mateix centre i a l’Espai Àgora. Un d’ells és la projecció del documental “Fe i Llibertat” d’Ivana Marinic Kragic i l’altre és la conferència “Música des de la Literatura”. 

El divendres 13 de maig, el documental del Mes de Docs Barcelona “Fe i Llibertat” d’Ivana Marinic Kragic es reproduirà al Centre Cultural Ovidi Montllor a les 19:30 hores. L’autora narra en aquesta projecció la història d’amor entre dues monges que, separades entre dos convents, encontren un sentiment més terrenal del que esperaven. Els abusos produïts dins de l’Església els produeix una profunda desil·lusió que els fa abandonar el convent i emprendre una nova vida juntes. “Es tracta d’un documental intimista que segueix la vida de dues dones que busquen l’equilibri entre la seua orientació sexual i la seua fe per lluitar per una relació que la societat croata i les comunitats religioses no accepten. Una història valenta sobre la recerca de la veritable identitat i la llibertat”, afirmen des del Centre Cultural. 

Ivana Marinic és cofundadora i productora de Marinis Media (Croàcia) i membre de la Junta Directiva de l’Associació de Cineastes de Croàcia. A més, és graduada en l’Acadèmia d’Art Dramàtic de Zagreb. Entre la seua trajectòria professional s’inclouen llargmetratges de la productora Netflix o produccions dirigides per alguns dels directors més coneguts del panorama internacional.

Per altra part, el dissabte 14 de maig tindrà lloc la conferència “Música des de la Literatura”, que es produirà a l’Espai Àgora d’Alcoi a les 19 hores. La xarrada serà presentada per Llúcia Martín i comptarà amb la presència del director d’orquestra i musicòleg, Àngel Lluís Ferrando, i el membre del Consell del Departament de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant, Hèctor Pulido.

“Música des de la Literatura”, pretén tractar aspectes com “El Tirant Lo Blanc fet música: composicions musicals inspirades en el Tirant Lo Blanc”, un tema rellevant per a músics i filòlegs. A banda, també es tractaran altres aspectes com la combinació de les figures de Fuster i Ovidi en la qüestió assagística i musical entre altres aspectes. A més a més, l’acte s’acompanya amb l’actuació de l’ensemble de trombons del Conservatori Joan Cantó d’Alcoi.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *