foradia pressupostparticipatiualcoi

29 companyies i 32 funcions ompliran els 9 espais preparats per a la Mostra de Teatre d’Alcoi

Aquesta serà l'edició XXXI d'aquest important esdeveniment que se celebra a Alcoi, que tindrà lloc entre els dies 23 i 27 de maig

La Mostra de Teatre d’Alcoi està a punt de començar, i és que aquest important esdeveniment se celebrarà des del dia 23 al 27 de maig. Aquesta mostra compta amb més espectacles i companyies que mai, i actuaran en 9 espais diferents de la ciutat. A més dels cinc dies oficials de Mostra, cal assenyalar que per al dissabte 21 i diumenge 22 ja hi haurà actes.

El director de la Mostra, Miquel Santamaria, ha insistit en la gran varietat d’espectacles que acudiran enguany a la ciutat, i ha destacat la recuperació absoluta del format prepandèmia, amb funcions per a tots els públics, estrenes absolutes, i presència de companyies des de 9 autonomies de l’Estat espanyol.

Segons Santamaria, enguany l’esdeveniment “ofereix la programació més extensa fins ara, amb cinc dies intensos i una premostra de cap de setmana. Són 29 companyies i 32 funcions, amb espectacles de tots els formats, de tots els gèneres i per a tots els sectors de públic. Comptem, com a objectiu declarat, amb una meitat de propostes valencianes i hem pogut afegir l’altra meitat de huit territoris automàtics diferents, de manera que també és la més variada des del seu inici, fa ara 32 anys”.

Pel que fa als espais, a banda de comptar amb els Teatres Calderón, Centre Cultural, Principal i Salesians, també hi haurà espectacles a l’edifici IVAM CADA Alcoi, a la plaça Ramón i Cajal, al parc de la Glorieta, a la Sala Àgora, i a la Fundació Mutua Levante.

Respecte a les companyies, enguany serà l’any amb més espectacles, i això s’ha degut al fet que per a aquesta edició s’han presentat més de 700 companyies, una xifra que ha superat a la resta d’anys. Entre les 32 obres que han sigut seleccionades per a participar en aquesta mostra, hi ha de tots els gèneres, com teatre de text, musical, circ, dansa, titelles, carrer, familiar, drama i comèdia, actualitzacions de clàssics, conflictes identitaris o socials. El 50% de les companyies que podrem veure actuar durant aquests dies són del País Valencià, mentre que la resta pertanyen a Catalunya, Illes Balears, Castella i Lleó, Madrid, Euskadi, Aragó, Múrcia i Galícia.

El director de la Mostra ha comentat que: “tot i ser una Mostra oberta al públic d’Alcoi, comarca i la Comunitat Valenciana, l’origen i motivació és la ser un festival expositor de companyies i espectacles per a programadors i distribuïdors, i també un fòrum de debat per al sector de les arts escèniques amb la celebració de múltiples activitats professionals”.

Així i tot, els espectacles programats al Teatre Calderón i al Principal estaran oberts al públic en general amb uns preus més accessibles, entre els 6 i els 10 euros. Pel que fa al Teatre Salesians, acollirà funcions per a escolars. Els teatres de carrer seran d’entrada lliure, els dels espais reduïts com l’Àgora i el Centre Cultural, hi haurà passes disponibles per al públic alcoià, fins a completar l’aforament. Aquestes passes es podran arreplegar a la taquilla del Teatre Calderón durant la pròxima setmana.

S’espera que per a enguany acudisquen 250 persones, dels quals 45 són programadors de sales, festivals i fires. Un 20% dels assistents seran empreses de distribució d’espectacles, i la resta companyies, professionals, premsa i crítica.

Alcoi durant aquests dies es convertirà en el centre neuràlgic de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana i això també s’ha notat als hotels de la ciutat i comarca, que molts d’ells han penjat el cartell de complet.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *