foradia subscriutegrat

El projecte d’FP de l’IES Andreu Sempere uns dels 30 més innovadors d’Espanya

En la V edició de la Convocatòria d'Ajudes 'Dualiza' de CaixaBank i l'Associació de Centres de Formació Professional, s'ha seleccionat aquest projecte també entre els sis millors del País Valencià

La V edició de la Convocatòria d’Ajudes ‘Dualiza’ de CaixaBank, i l’Associació de Centres de Formació Professional ‘FPEmpresa’ ha seleccionat un projecte l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, com a un dels 30 millors de tota Espanya, i entre els 6 millors del País Valencià.

El projecte presentat pel centre alcoià està dirigit en conéixer el patrimoni industrial d’Alcoi a través de l’ofici d’impressor. Aquesta iniciativa es pot dur a terme gràcies a la col·laboració de l’empresa Aston Lenier, on l’alumnat podrà treballar en un projecte editorial sobre patrimoni industrial de la comarca i un altre sobre envasos ecològics per a productes de la zona.

Imma Bononad, coordinadora del projecte, ha explicat que “la iniciativa parteix de donar a conéixer la història i el passat industrial d’Alcoi, i la indústria paperera i tèxtil, l’origen del moviment obrer europeu i la seua evolució per a desenvolupar materials gràfics a l’empresa alcoiana”.

A més, des de l’Associació Industrialitz@cció s’ha donat suport a aquesta proposta, cosa que ha permés el contacte amb el teixit industrial de la comarca; és a dir, que la comunitat educativa té el recolzament empresarial per a oferir una formació innovadora i connectada amb la realitat.

El jurat d’aquesta convocatòria, ha valorat la capacitat d’innovació, l’impacte social i la seua perdurabilitat, la coordinació i comunicació, i la transferència d’èxits que busquen impactar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’han compromés a finançar l’edició dels materials culturals i educatius que d’ací a poc temps podrà veure el poble d’Alcoi, i la resta de la comarca, en especial, als centres educatius. Aquests materials han sigut dissenyats, il·lustrats i editats per l’alumnat de la Formació Professional I del Batxillerat Artístic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *