foradia subscriutegrat

Manel Izquierdo, guanyador de l’edició XLVI certamen de pintura de Pego

434 artistes han participat en aquesta nova edició del certamen artístic en la que es van preseleccionar 31 obres

L’Ajuntament de Pego, com cada any, ha organitzat el certament de pintura Vila de Pego. En aquesta edició número XLVI, el guanyador ha sigut l’artista de Xirivella, Manel Izquierdo Gutiérrez amb la seua obra ‘No Signal Found T-120’. El mateix Izquierdo ha detallat que s’ha inspirat en l’error de les televisions. “Part de la saturació dels colors tal com es confeccionaven les cartes d’ajust en els anys 80 i 90 quan el canal analògic s’apagava a determinades hores de la nit. He volgut interpretar aqueixos desajustaments que feia la televisió, contrastos de colors de la mateixa tonalitat, per exemple”, ha explicat l’artista.

L’edició d’aquest any del certament de pintura Vila de Pego ha comptat amb 434 obres presentades. El dimecres 1 de juny, ha sigut inaugurada l’exposició de la mostra de les 31 obres preseleccionades del conjunt de totes elles. A banda del guanyador, Rafael del Corral per la seua obra ‘Alinear cos i ment’, Lola Berenguer per ‘Present’ i Gemma Alpont per ‘Looking inside’ han rebut un esment especial. L’exposició es podrà visitar al llarg de tot el mes de juny en horari de 17 a 20 hores de dimarts a dimecres i de 10 a 13:30 hores els dissabtes.

Les obres preseleccionades que han format part de la mostra, així com l’obra guanyadora, han sigut elegides per un jurat format pel president de la Fundació Pirelli i la Comissió Assessora d’Arts Plàstiques de la Fundació Botin, Vicent Todolí; la directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA); la directora artística del centre d’art Bombes Gens, Sandra Guimaraes; i la presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA), Pilar Tebar.

El premi del certamen de pintura Vila de Pego està valorat en una dotació econòmica de 5.000 euros i l’entrega d’un trofeu confeccionat per l’escultor Toni Marí. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Pego, Laura Castellà, ha volgut destacar la bona dinàmica del certament en els últims anys. “De fet, en 2019 la participació no va superar el mig centenar d’obres, mentre que en les dues últimes edicions s’han superat les 400 participacions. Resultat del treball del departament tècnic del Museu d’Art de Pego”, ha afirmat Castellà.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *