foradia becasivace

La infància vota pel Paintball, Escape Room i temporitzadors als semàfors

Els representants de l'alumnat de 6é de Primària dels centres educatius d'Alcoi, és a dir, un total de 553 han participat en aquesta edició dels Pressupostos Participatius per a la Infància

Un grup d’alumnat dels centres de El Romeral, Tomàs Llàcer, i José Arnauda, han acudit en representació de la resta de xiquets i xiquetes de 6é de Primària dels centres educatius d’Alcoi, al Ple Ordinari celebrat al 3 de juny, per a presentar els resultats de les votacions dels Pressupostos Participatius per a la infància 2022.

Pel que fa a les propostes de despesa corrent, és a dir, les activitats, es durà a terme el Paintball, amb 383 vots, i l’Escape Room, amb 153 vots. Pel que fa a les propostes d’inversió, s’ha decidit que la millor proposta era instal·lar temporitzadors als semàfors, amb 163 vots.

En total han participat 11 centres educatius de la ciutat: Horta Major, Sant Vicent, El Romeral, Miguel Hernández, CPEE Tomàs Llàcer, José Arnauda, Santa Ana, Sant Roc, Salesians Joan XXIII, Salesians Sant Vicent Ferrer i les Esclaves. A més, també ha participat el Consell Local d’Infància i Adolescència d’Alcoi, que està format per representants de diferents centres d’Alcoi, i per això es garanteix la presència de diferents edats.

L’objectiu d’aquests pressupostos és que els xiquets i adolescents de la ciutat puguen participar en la millora de la ciutat, i que siguen escoltades les seues necessitats.

Abans de les votacions es van dur a terme diferents sessions on s’han contat totes les propostes, i les que no eren viables, també s’ha donat una explicació del per què.

Teresa Sanjuán, regidora de Democràcia Participativa ha comentat que: “Des de l’Ajuntament d’Alcoi creiem l’Educació en la Participació des de l’etapa escolar. La infància de la nostra ciutat podrà veure com es fan realitat les propostes que han votat i com es té compte la seua opinió. Vull agrair la participació dels centres educatius i que creguen en aquest projecte, ja que té com a finalitat educar als nostres joves en participació i fer-los créixer com a persones i també com no, vull donar les gràcies al personal tècnic de l’Ajuntament que ha fet la valoració de la viabilitat econòmica i tècnica de les propostes presentades, seguint exactament el mateix sistema que en el cas dels adults”.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *