foradia cdturisme

Nou centres educatius i el CLIA participen en els Pressupostos Participatius per a la infància

Hi haurà un total de 25.000 euros, 20.000 per a propostes d'inversió i 5.000 per a propostes de despesa corrent

La nova edició dels Pressupostos Participatius per a la infància de l’Ajuntament d’Alcoi ja està en marxa. El primer taller es va realitzar els dies 8 I 9 de febrer, i es va tractar sobre què són i com funcionen els Pressupostos Participatius, quines necessitats tenim la infància d’Alcoi, i va servir perquè s’informen i investiguen.

Els dies 22, 23 i 27 de febrer es dura a terme la segona sessió en la qual treballaran: què podem proposar sobre la base de les nostres necessitats, i servirà per a fomentar el treball en equip i escoltar als altres.

La tercera sessió serà els dies 21 i 22 de març, en aquesta ocasió es respondrà a les següents preguntes: què han pensat les xiquetes i xiquets d’altres col·legis, i quines propostes fan finalment, prioritzarant i decidint finalment les propostes.

Les votacions tindran lloc els dies 25 i 26 d’abril i finalment el 7 de juny faran una sessió en el Saló de Plens de l’Ajuntament.

Participarà l’alumnat de 6é de Primària de 8 centres Educatius: CEIP Sant Vicent, CEIP Horta Major, CEIP El Romeral, José Arnauda, Carmelites, La Salle, Salesians Joan XXIII i Sant Roc. A més de l’alumnat del CPEE Tomàs Llàcer i el Consell Local de la Infància i Adolescència d’Alcoi, CLIA Alcoi.

Els Pressupostos Participatius de la Infància són un procés de participació directa on la ciutadania més jove fa propostes per a millorar la ciutat. Les propostes finalistes es trien sobre la base d’uns criteris que ajuden a prioritzar projectes i es celebrarà votació de les propostes que els tècnics valoren com a viables.

“El principal objectiu dels Pressupostos Participatius Infància és donar veu i implicar la ciutadania més jove del nostre municipi amb la finalitat de conéixer les seues principals necessitats i incloure-les en el Pressupost anual de la ciutat. Amb aquesta iniciativa també facilitem l’exercici del dret de la infància a ser escoltats i al fet que la seua opinió siga tinguda en compte en els assumptes que els afecten”, ha destacat la regidora de Participació, Aroa Mira.

Es disposa d’un total de 25.000 € per a fer les propostes que compten amb major nombre de vots. 20.000 € per a propostes d’Inversió i 5.000 € per a propostes de despesa corrent. En el cas d’inversió, es tracta d’elements físics, com per exemple: papereres, bancs. Per la seua part la despesa corrent implica projectes, activitats, campanyes, jornades, tallers, entre altres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *