foradia subscriutegrat

Alcoi s’incorpora a un itinerari cultural europeu

Aquest itinerari rep el nom de Réseau Art Noveau Network, i està homologat com a Ruta Cultural de Consell d'Europa, i en Espanya sols hi ha dos ciutats incloses: Barcelona i Terrassa

L’Assemblea General de la Réseau Art Nouveau Network, RANN, celebrada a Nancy (França), ha aprovat la incorporació d’Alcoi en aquesta xarxa, que és un itinerari cultural europeu homologat com a Ruta Cultural de Consell d’Europa que pretén realçar l’art modernista de les diferents ciutats membre i entitats que pertanyen a aquesta.
La candidatura alcoiana s’ha votat en aquest encontre i ha rebut el suport del Comité científic d’aquesta xarxa. Toni Francés, ha sigut l’encarregat de presentar-la, juntament amb una de les tècniques de turisme de l’Ajuntament d’Alcoi.

La nostra ciutat formarà part d’aquesta entitat, juntament amb Terrassa i Barcelona, úniques ciutats de tota Espanya que estan dins de la xarxa. En la resta d’Europa hi ha ciutats com Brussel·les, Aveiro, Viena, Nancy, o Budapest entre altres.

Amb aquesta adhesió, Alcoi ja formarà part de dos Associacions europees, ja que des de l’any 2012, és membre de la Ruta europea dels cementeris.

Lorena Zamorano, ha declarat que: “És un orgull que Alcoi forme part d’aquesta entitat compartint colze a colze projectes amb grans ciutats referents mundials del modernisme com Barcelona, Brussel·les, o Viena. L’ingrés no ha sigut fàcil, portem treballant en la candidatura des de fa anys amb el suport de la Universitat d’Alacant i l’assessorament de l’arquitecte alcoià Jorge Doménech Romá, als qui agraïsc l’ajuda perquè van fer que la nostra presentació fora la més aplaudida i el nostre destí el gran descobriment de la jornada per a tots. Hem fet un altre pas molt gran per a visibilitzar Alcoi en el mapa i ho fem perquè podem, perquè tenim, perquè aspirem i perquè treballem i pensem sempre en gran”.

Aquesta xarxa té entre els seus objectius establir una cooperació activa i un intercanvi d’experiències entre els nombrosos participants europeus que participen activament en l’estudi, la protecció i la promoció i difusió amplis del patrimoni europeu i internacional de l’Art Nouveuau, que a Espanya es coneix com Art Modernista. Un altre dels propòsits és estimular l’interés del públic i de les autoritats responsables de la preservació respecte a aquest patrimoni, alguns dels quals segueix sense ser reconeguts o estar en perill.

La investigació, la conservació i l’exposició adequada d’aquest patrimoni, són els objectius clau del programa per als pròxims anys. A més, tenen altres senyals d’identitat com defensa un enfocament rigorosament científic, mantenir informats als professionals, i sensibilitzar al públic en general sobre el significat cultural i la dimensió europea d’aquest patrimoni que està a aquestes ciutats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *