foradia subscriutegrat

Manuel Flores: “Aquestes festes estan pensades per a dinamitzar el barri”

La Zona Nord tornarà a gaudir de les seues festes que se celebraran entre els dies 17 i 25 de juny, i comptaran amb una programació carregada d'actes, tal com ens ha comentat el president de l'Associació de Veïns i Veïnes d'aquest barri, Manuel Flores

Des del dia 17 al 25 de juny, el barri de la Zona Nord d’Alcoi tornarà a gaudir d’una àmplia programació d’activitats i actes amb motiu de les seues festes. Aquesta és la 42 edició d’aquesta celebració, que any rere any compta amb una gran participació de tot el barri. Manuel Flores, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Zona Nord, ha confessat que: “Estem molt contents, i ens alegra moltíssim poder tornar a fer aquestes festes”.

Els dies 17 i 18 de juny el protagonisme recaurà en la Casa d’Andalusia, que celebrarà la seua Fira, i que com ha explicat Flores: “Anirem a donar el nostre suport, i estarem allí promocionant les festes. Enguany ha coincidit la Fira Andalusa, i les seues actuacions, i això és una activitat més per al barri”.

Ja per al dia 19 de juny, la programació començarà ben prompte, a les 9h, amb el torneig de petanca, que es durà a terme a la plaça d’Al-Azraq, seguidament, a les 11:30h, es farà el Dia de la Bicicleta, en la qual la gent podrà participar i passejar pel barri amb les seues bicis. Per a la vesprada, a les 20h l’Amfiteatre acollirà l’actuació de la Casa d’Andalusia.

Els col·legis del barri tindran el seu espai en aquestes festes el dia 20 de juny, amb una actuació, també a l’Amfiteatre, i l’endemà, es plantarà la foguera, a la plaça de la Foguera (darrere del Poliesportiu de Caramanxel).

El dia 22 de juny continuaran les actuacions, i aquesta vegada serà de la mà dels cursos que es fan des de l’Associació a càrrec de Noel Barroso.

Com afirma el president de l’Associació, el dia 23 és “el dia gran de les festes”. A la vesprada se celebrarà el Dia del Ros, en el qual els xiquets i xiquetes del barri es posaran les seues millors disfresses. A partir de les 19:30h es concentraran al parc de Caramanxel, i acompanyats d’un grup de música i teatre es realitzarà una cercavila fins a l’Amfiteatre, on aquest grup realitzarà una representació. A la nit, es prepararà un sopar de cabasset, i finalment, per a tancar la nit, es cremarà la foguera, com marca la tradició a la Nit de Sant Joan.

El dia 24 serà una vegada més el torn per a la dansa, però en aquesta ocasió de la mà del Ballet de Virginia Bolufer, i de l’acadèmia Màsters Ballet Alcoi.

L’últim dia d’aquestes festes, el dia 25 de juny i tindrà una novetat en aquesta programació, que serà una demostració dels bombers per als més menuts i menudes. A més a més, es farà un sopar molt especial, ‘l’Olleta al carrer’, i després es farà una entraeta que anirà des del mercat, passarà pels carrers Ausiàs March i Terrassa, i finalitzarà a l’Avinguda de la Hispanitat.

Manuel Flores, ha declarat que aquestes festes: “Aquestes festes estan pensades per a dinamitzar el barri, participen col·legis, els cursos de l’associació, la Casa d’Andalusia, i altres entitats. La gent participa molt sempre, i la gent espera aquestes festes”. I és que, entre aquestes participacions també està el Mercat de la Zona Nord, amb el seu concurs de pintura.

A banda d’organitzar les festes, i activitats durant tot l’any, com al 9 d’octubre, o en Nadal, l’Associació també fa altres tasques segons assenyala Flores: “Atenem les reclamacions dels veïns i veïnes, i nosaltres intentem donar solució. Treballem pel manteniment del barri, i ho comuniquem a l’Ajuntament. A més, també hem d’agrair a l’Ajuntament, perquè ens està ajudant molt i gràcies a ells podem fer més coses”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *