foradia mediambient

La Fira Andalusa d’Alcoi compta amb una alta participació

Des de l'Ajuntament d'Alcoi s'està estudiant que per al pròxim any se celebre al mes de maig per intentar reduir les possibilitats d'altes temperatures

Alcoi ha tornat a celebrar durant aquest cap de setmana la Fira Andalusa, després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia, i pareix que la gent tenia ganes de gaudir d’aquest esdeveniment, que com habitualment, se celebra al recinte de les Aules Verdes, al barri de la Zona Nord. Aquest cap de setmana s’organitza entre l’Ajuntament d’Alcoi, i la Casa d’Andalusia.

La festa va començar en la vesprada del divendres 17 de juny a les 20:30h, amb l’encesa de llums, i la clausura va tindre lloc el dia 19 de juny al migdia.

Des de l’organització han volgut ressaltar que la gent que ha participat, com hostalers, grups de música i ball, o els protagonistes de les exhibicions de cavalls, està molt satisfeta. Així i tot, han manifestat que celebrar la Fira al mes de juny té com a problema les altes temperatures, especialment per als animals, ja que, encara que estiguen ben cuidats, és millor evitar aquestes situacions. Per aquest motiu des de l’Ajuntament s’està estudiant avançar aquesta celebració al mes de maig per a la pròxima edició.

La Fira Andalusa d’Alcoi és una festa que ja està consolidada, després de set edicions. La iniciativa ja és una cita més al calendari alcoià, i té com a un dels seus objectius homenatjar a totes les persones andaluses que van deixar enrere la seua terra per vindre a Alcoi a treballar, i que van quedar-se en la ciutat, i que ara, ja són pares, mares, iaios i iaies d’alcoians i alcoianes.

Carolina Ortiz, regidora de Festes, ha comentat que: “després de dos anys sense poder viure la fira andalusa, hem viscut un cap de setmana magnífic, amb un espai d’oci, actuacions molt variades i una rica gastronomia, amb activitats per a tota la família. Estem ja treballant per a l’edició de 2023, estudiant la possibilitat d’avançar-la al mes de maig d’aquesta manera internarem evitar les altes temperatures de juny”.

Font: Redacció./


museus alcoi

 

agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *