foradia subscriutegrat

Podem també dona la seua opinió sobre la gestió de les escoles d’estiu gratuïtes

Des d'aquest grup municipal han indicat que el govern ha "improvisat" i que s'ha fet una "mala organització i falta de previsió"

Des de Podem, han donat la seua opinió sobre el problema que hi ha hagut amb el tema de les escoles d’estiu gratuïtes. Com expliquen, el Pla Corresponsables és un projecte del Ministeri d’Igualtat per a facilitar la conciliació de les famílies mitjançant la corresponsabilitat de l’Estat en la cura i l’atenció de menors de 14 anys, la ciutat d’Alcoi va ser un dels municipis que es va poder beneficiar d’aquesta subvenció amb 171.512 euros.

En el mes de març, la formació morada va preguntar al govern perquè van presentar un projecte tan poc ambiciós, ja que com afirma Aarón Ferrándiz Santamaria, regidor de Podem “hem rebut una assignació més menuda que municipi semblant o més menuts que el nostre”. A més, també van demanar que aquestes escoles gratuïtes foren per a xiquets i xiquetes entre els 3 i els 14 anys, i no de 12 a 14 com proposava el govern. En maig, el govern va anunciar dos escoletes d’estiu gratuïtes, i va convidar a les famílies a inscriure als seus fills i filles, però com comenta Aarón Ferrándiz “sense tindre organitzat aquest servei que ofereix ni saber com podrà oferir-lo, ja que a fins a principis de juny no trau la licitació d’aquestes escoletes”, i afegeix que “per si fora poc, dels més de 171.000 euros rebuts des del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat, el govern ha licitat aquestes escoletes d’estiu només per uns 65.000 euros. Tan sols una tercera part de l’import rebut per aquest fi, donant com a resultat que el contracte quede desert”.

A sols dos dies de començar aquestes escoles, des de govern municipal es va comunicar a les famílies que no hi ha cap empresa que organitze les escoletes, un servei que per a Podem “és molt necessari per a les famílies de la nostra ciutat per facilitar i garantir la conciliació aquests mesos on no hi ha curs escolar”.

La formació ha considerat que ha sigut “una irresponsabilitat oferir a les famílies un servei que encara no has organitzat ni saps com oferir, el que demostra que s’ha actuat amb improvisació i sense cap tipus de planificació. Si de veritat creiem en la necessitat de millorar la conciliació de les famílies, i en la implicació que han de tindre les institucions al respecte, hem de ser rigorosos i seriosos a l’hora de gestionar iniciatives com aquesta”.

Aarón Ferrandiz conclou explicant que des de Podem entenen que “per al govern municipal no ha sigut important una qüestió que sí que ho és, i molt, per a les famílies alcoianes”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *