foradia mediambient

L’Ajuntament d’Alcoi és el que més compleix amb les lleis de Transparència i Bon Govern

Segons els indicadors el consistori alcoià és el més transparent de tota la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament d’Alcoi té un nou portal de transparència amb el qual s’ha posicionat com el més transparent de la província i de la Comunitat Valenciana. Segons indiquen des del consistori, el govern alcoià compleix amb la majoria dels ítems exigits, concretament, 134 de 162 indicadors, és a dir, un 82’72%.

Durant els anys 2021 i 2022 s’ha implementat la identificació i gestió de la informació segons marca la llei de Transparència i Bon Govern de la Comunitat; la llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern; i els indicadors de les principals metodologies de Transparència: Transparència Internacional, Mapa Infoparticipa i l’Índex Dinàmic de Transparència.

Teresa Sanjuán, regidora de Transparència de l’Ajuntament d’Alcoi, ha comentat que: “El Govern Obert i la Transparència són un dels objectius prioritaris de l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi, conscient de la importància d’anar més enllà del compliment de les exigències legals en matèria de transparència i decidits a apostar per un model obert, pròxim i que complisca amb les demandes dels de la ciutadania en matèria de transparència municipal. Som l’Ajuntament més transparent de la Comunitat Valenciana, el que més compleix amb la legalitat vigent i facilita més informació a la ciutadania, tal com demostren les dades oficials”.

Des de l’àrea de Transparència s’ha posat a disposició de la ciutadania tota la informació pública que està en poder de l’Ajuntament a través d’aquesta web, i també es pot accedir des de la web del consistori. En aquest portal, a més d’augmentar la quantitat de la informació publicada, mostra d’una forma clara, amigable i comprensible per al ciutadà tota la informació de què es disposa, organitzant-se en sis grans eixos que integren les obligacions del marc legal i els indicadors de les principals metodologies de transparència, com l’Organització Municipal, Planificació, Normativa, Patrimoni i Serveis, Econòmic Financera, Contractació de Serveis, Obres Públiques, i Urbanisme.

Aquest portal naix amb vocació de convertir-se en una ferramenta d’ús quotidià per part de ciutadans, col·lectius i entitats. Serà una eina dinàmica, que anirà evolucionant no sols per la mateixa iniciativa municipal sinó també, i especialment, en resposta a les necessitats i demandes de la ciutadania. Per a això s’ha iniciat un procés de recopilació de dades que ha implicat a tot l’Ajuntament per a instaurar una metodologia que permetrà mantenir la informació actualitzada i accessible des del Portal de Transparència.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *