foradia pressupostparticipatiualcoi

Se sumen importants donacions a la Col·lecció d’Art Municipal d’Alcoi

Entre les peces que ha rebut l'Ajuntament d'Alcoi s'ha de destacar un mosaic de Gastón Castelló que fa referència a la ciutat d'Alcoi

La Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha vist incrementada, gràcies al fet que s’han fet noves donacions. En primer lloc, s’ha de destacar un mosaic de Gastón Castelló, que ha sigut cedit per ‘La Casa de Alcoy’ d’Alacant. En aquesta obra de l’artista alacantí, es fa referència a la nostra ciutat. Concretament, és un mosaic sobre tres taulers de contraxapat que formen una composició en tres escenes al·lusives. D’esquerra a dreta: es representa la part industrial i tèxtil, que va ser tan important per a Alcoi; al centre està Sant Jordi, patró de les festes alcoianes; i a continuació, tres figures vestides amb vestimenta típica de les festes de Moros i Cristians. S’estima que aquesta obra té un valor econòmic de 3.600 euros.

Aquest mosaic presidia la seua de l’entitat als anys huitanta. Ara, als últims anys ‘La Casa de Alcoy’ havia reduït la seua activitat, i les persones que formen part d’aquesta institució van decidir que el millor era cedir l’obra a la Col·lecció d’Art d’Alcoi “perquè tota la ciutadania pogués gaudir d’ella”. El consistori alcoià ja té aquesta obra, i ha procedit a la seua restauració i col·locació d’un bastidor fixe. A més a més, s’està estudiant quina serà la seua ubicació.

La següent donació ha vingut de la mà del fotògraf alcoià Miguel Oriola Soler. Una vegada ha finalitzat la seua exposició, ha donat l’obra titulada ‘Retrat’ de 1984. El valor econòmic d’aquesta obra és de 500 euros.

D’altra banda, també és important destacar que s’han incorporat a la Col·lecció d’Art d’Alcoi dos obres, concretament una de Miriam Barea, que du com a nom ‘Desechados’, i l’altra de Mónica Jover, ‘Cosido 1’.

“Continuem fent gran la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi amb obres de gran valor com el mosaic de Gastón Castelló o la de Miguel Oriola, de qui fins al moment no en tenim cap. A més de seguir amb els autors de l’Art de la Capitalitat. Treballem per continuar augmentant la Col·lecció d’Art i per posar-la a l’abast de tota la ciutadania, perquè som conscients de la importància de l’art i la cultura com a desenvolupament de la societat i continuarem treballant per al seu enriquiment”, ha assegurat Raül Llopis, regidor de Cultura.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *