foradia subscriutegrat

Els alcaldes d’Almudaina i l’Alqueria d’Asnar nomenats Fills Predilectes de la Província

La Diputació d'Alacant ha volgut fer aquests reconeixements a José Luis Seguí i Jaume Pascual per la seua llarga trajectòria com alcaldes dels seus municipis. Ja en 2009 van rebre la Medalla d'Or de la Província

La Diputació d’Alacant ha aprovat en plenari el nomenament de José Luis Seguí, alcalde d’Almudaina, i de Jaume Pascual, alcalde de l’Alqueria d’Asnar, de Fills Predilectes de la Província. Aquests són els alcaldes més veterans de tota la província, i a més a més, en el cas de Seguí de tota Espanya, per aquest motiu, des de la Diputació s’ha volgut fer homenatge a la seua llarga trajectòria i la seua dedicació als seus pobles.

Julia Parra, vicepresidenta i diputada de Cultura, ha sigut l’encarregada de defensar en nom de l’equip de govern aquestes propostes, i ha recordat que ja en 2009 van rebre la Medalla d’Or de la Província, un reconeixement que també dona la Diputació, i ha destacat “la rellevant aportació i entrega de José Luis Seguí, que, als seus 80 anys, va complir el 13 de febrer mig segle com a primer edil de la seua localitat, convertint-se en alcalde més longeu en actiu”, i per això ha argumentat que “és mereixedor d’un reconeixement especial per part d’aquesta Corporació per la seua entrega i dedicació al seu municipi, Almudaina”.

El Grup Socialista i el Grup Compromís s’han mantingut en l’abstenció respecte a la concessió d’aquesta distinció després de sol·licitar que s’eliminara de l’expedient “tota referència a l’època franquista de la trajectòria de l’alcalde d’Almudaina, i que es tinga com a punt de partida l’inici de la democràcia”.

Pel que fa a Jaume Pascual, que va acudir al plenari, Parra ha ressaltat que ha sigut alcalde de l’Alqueria d’Asnar durant 43 anys, concretament des de l’any 1979, quan va convertir-se en l’alcalde més jove d’Espanya. Per a la diputada “la seua trajectòria és mereixedora d’un just reconeixement per a aquesta institució provincial”. En el seu cas la proposta ha sigut aprovada per unanimitat.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *