La Torre d’Almudaina celebra els seus deu anys d’obertura al públic amb una jornada de portes obertes gratuïta, dimecres 15 d’agost
La fortalesa podrà visitar-se de forma gratuïta demà dimecres en horari de 9.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores

La Torre d’Almudaina celebra els seus deu anys d’obertura al públic amb una jornada de portes obertes. A través d’aquesta iniciativa, la Diputació d’Alacant pretén difondre la història d’aquest enclavament, originari de la primera meitat del segle XIII i declarat Bé d’Interés Cultural. Des que es va obrir al públic en 2009, més de 18.000 persones s’han acostat a aquest complex d’època islàmica gestionat per la Fundació MARQ
La Torre almohade d’Almudaina compleix deu anys des de la seua obertura al públic i per a celebrar-lo obrirà les seues portes de forma gratuïta demà dimecres 14 d’agost. A través d’aquesta atractiva proposada, dirigida a tota la família, la Diputació d’Alacant pretén difondre i donar a conéixer la història d’aquesta fortalesa, originària de la primera meitat del segle XIII i declarada Bé d’Interés Cultural. L’horari per a visitar el monument serà de 09.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores.
Des que va obrir les seues portes l’agost de 2009, més de 18.000 persones han visitat aquest complex d’època islàmica gestionat per la Fundació MARQ. Escolars i visitants procedents de tota la geografia alacantina i de la resta d’Espanya han pogut gaudir d’aquest museu, dividit en quatre plantes, que ofereix un recorregut per la història d’aquesta estructura i del municipi d’Almudaina.
Aquesta torre constitueix un important recurs cultural i turístic per a la província i va ser restaurat i museïtzat per l’Àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant.
Gràcies a aquestes labors, el visitant pot comprendre, a través de les petjades trobades en els seus murs, la curiosa tècnica emprada en la seua construcció i les seqüeles dels canvis soferts en els seus vuit-cents anys d’història.
Després de la seua obertura fa deu anys, la torre va quedar integrada en la xarxa de jaciments, parcs arqueològics i centres d’interpretació del MARQ i de la seua Fundació.
Comenta i participa-hi