foradia subscriutegrat

Gandia celebrarà la Fira i Festes més llarga de la història

Enguany comptarà amb una àmplia programació que començarà el 22 de setembre i que estarà dirigida a tots els públics

La Fira i Festes de Gandia, que celebra l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja, serà la més llarga de la història i comptarà amb una àmplia programació dirigida a tots els públics. José Manuel Prieto, alcalde de la localitat, ha explicat que les activitats dirigides a tots els públics començaran el 22 de setembre, i que el gruix de la fira es desenvoluparà des del dia 30 de setembre, al 3 d’octubre. “És la fira del retrobament, després d’una fira que no es va poder fer i una altra, la de l’any passat, que va ser celebrada amb restriccions”, ha comentat l’alcalde, que ha informat que el dia 23 serà el dia d’obertura del recinte firal i dia que tindrà lloc el primer concert de Fira amb grups locals al Parc de la Festa.

L’endemà hi haurà un altre concert d’un grup local, i el dia 25 de setembre Gandia tindrà el plaer de poder gaudir d’un concert líric a càrrec de Montserrat Martí, filla de Montserrat Caballé.

Per als cinc dies de fira, s’ha programat cinc concerts que combinaran actuacions gratuïtes i de pagament, i on destaca la del dia 1 d’octubre, de Zoo. A més, hi haurà revetles per als més joves a l’IES María Enríquez, actuacions musicals als diversos espais de la ciutat, i grans espectacles pirotècnics.

El teatre també tindrà presència en aquesta Fira i Festes, i per això s’han establit quatre zones de teatre de carrer. Per a l’acte inaugural es comptarà amb la Companyia Bivouac, que culminarà la seua actuació amb un castell piromusical de la Pirotècnia Vulcano.

El dia 3 d’octubre es dedicarà de manera especial a l’Any Jubilar amb espectacles musicals i pirotècnics, i amb un acte cívic en el Palau Ducal. Amb motiu d’aquesta celebració es posaran diferents espais a la ciutat amb exposicions entorn de la figura de Sant Francesc de Borja.

Enguany, en una de les novetats d’aquest esdeveniment és que hi haurà una banda especial de Tío de la Porra, formada per xiquets i xiquetes xicotetes, i una exposició especial que ha portat diferents figures de Tío de la Porra per tot el món.

La Fira de Tradicions també comptarà amb novetats i és que la trobada de bandes musicals de la Safor portarà a més de 20 bandes desfilant per la ciutat, i a més, se celebrarà una Muixeranga. La pilota valenciana també tindrà el seu lloc dins d’aquesta programació.

Altres fires que es duran a terme durant aquests dies seran la Fira de la Gastronomia, la Fira al Palau, la Fira de l’Esport, i l’Associativa.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha declarat que aquesta edició és “la fira de la il·lusió. Ens mereixem recuperar la normalitat festiva i que el nostre comerç i hostaleria tinga una recompensa que els ajude a pal·liar tot el sofriment dels últims anys”.

Pel que fa al cartell, enguany la creadora ha sigut Cristina Jordà, Llicenciada en Belles Arts, en l’especialitat de Disseny i Multimèdia per la UPV. Amb el seu disseny ha volgut contribuir a conscienciar sobre la diversitat en tots els seus vessants: la diversitat afectiva, sexual i de gènere; i ho fa a través de la icònica imatge de la banda del Tío de la Porra.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *