foradia pressupostparticipatiualcoi

Gandia celebrarà el I Concurs Amateur de Fideuà

30 equips formats per un cuiner i un ajudant es donaran cita el pròxim dissabte 6 d'agost en un esdeveniment que tindrà premis vinculats al 48e Concurs Internacional d'aquest típic plat

30 equips i un plat, la fideuà. La capital de la Safor acollirà aquest dissabe 6 d’agost una nova iniciativa relacionada amb el plat més típic de Gandia. El I Concurs Amateur de Fideuà comptarà amb 30 parelles, formades per un cuinar i el seu ajudant, que encendran el foguer per a aconseguir premis vinculats a l’esdeveniment de referència, en aquest cas el 48é Concurs Internacional de Fideuà de Gandia.

Per a evitar les altes temperatures del dia, a les que se sumen les dels ingredients cuinant-se per a enamorar les papil·les gustatives del jurat, la cita tindrà lloc a les 21:30 hores en el primer tram del passeig de Germanies. L’objectiu és Aquesta iniciativa continua durant la primera quinzena d’agost, en la que participen 80 xiquets i xiquetes.

Segons el president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, “aquest concurs no tracta de tancar la porta i abaixar la persiana, sinó que pretén ajudar al reconeixement i la creació d’una identitat de la fideuà arrelada a Gandia“.

Els cuiners professionals quedaran exclosos en una proposta oberta a tots els públics en la que, a més, comptarà amb un “showcooking” del xef Amadeo i animació musical. Per altra banda, serà l’organització la que proveïsca als concursants de totes les eines necessàries, com els davantals i els ingredients de la recepta oficial, podent emprar com a element propi únicament el caldo amb què es cuine.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *