foradia cdturisme

L’Arxiu Municipal d’Alcoi digitalitza 10.000 pàgines de premsa del segle XIX i XX

El portal documental BIVIA serà l'encarregat de la conservació i difusió d'uns exemplars que abarquen des del 1865 fins al 1954

L’Arxiu Municipal d’Alcoi continua amb la seua tasca per mantenir documentació antiga de la ciutat. Ara, 10.000 noves pàgines de premsa històrica que abarquen des de l’any 1865 fins al 1954 han sigut digitalitzades per a perdurar intactes en amb el pas del temps, mentre que el portal BIVIA serà l’encarregat de la seua conservació i difusió.

Aquesta fotodigitalització abarca exemplars del Diario de Alcoy o El Propagandista, a més de El Fallero, Los Congregantes de S. Luis Gonzaga, Hoja Parroquial o el Boletín del Círculo Católico de Obreros, una col·lecció que han sigut incorporats en els últims anys.

Alcoi va ser una de les ciutats amb més presència de mitjans de premsa, com ho destaquen alguns treballs de recerca, com La prensa en la provincia de Alicante durante la Segunda República (1931-1936) i La premsa en les comarques de l’Alcoià-Comtat (1837-1939). Aleshores la quantitat de periòdics que s’editaven representava la pluralitat ideològica o d’interessos que hi havia a la ciutat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *