foradia camaraalcoi

Alcoi es prepara per als efectes del canvi climàtic

La ciutat està redactant un document per combatre els efectes, com la calor, amb la vista fixada al 2030

L’Objectiu Específic 3 de l’Agenda Urbana, el document que ja redacta l’Ajuntament d’Alcoi per a avançar cap a una ciutat més verda i preparar-se contra els efeces del canvi climàtic. A més, ja hi ha data fixada, l’any 2030. Dins del Pla d’Acció en el qual han treballat els grups de treball coordinats des del consistori, un dels punts destacats és la necessitat de renaturalitzar la ciutat i incorporar ‘infraestructures verdes i blaves’ al traçat urbà.

En aquest sentit, l’Ajuntament compta ja amb dues subvencions per a dur a terme sengles projectes que contribuiran a aconseguir aquests objectius. El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, destaca que “amb aquests projectes busquem potenciar la biodiversitat amb la qual Alcoi compta, redensificar la infraestructura verda, que aquesta puga ser gaudida per la ciutadania i que constituïsca, al mateix temps, una eina d’educació ambiental“.

Segons apunten des del Consistori, la ciutat ha d’estar preparada per a enfrontar possibles crisis, abans que aquestes arriben. Per a això, una eina ideal és el Pla Territorial Municipal enfront d’Emergències, en el qual s’estableix una estructura d’organització jeràrquica i funcional dels mitjans i recursos, tant públics com privats en el municipi, que permeta fer front a situacions de risc o emergència greu.

Font: Redaccció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *