foradia subscriutegrat

La pluja ajuda a avançar en l’extinció de l’incendi de la Vall d’Ebo

Els llamps també han ocasionat altres focs, com el de la Cova Alta, entre Agres i Albaida

Les previsions meteorològiques van encertar i l’aigua ha caigut en moltes zones de l’incendi. Malgrat la pluja, a Benimassot el foc es va reprendre durant la nit, pel que encara queda molta feina per davant, tal com afirmen des del Consorci de Bombers d’Alacant. Ara per ara, les carreteres tornen a obrir-se paulatinament i els veïns desallotjats ja podran tornar als seus municipis, encara que cal anar amb cura degut a que en les carreteres encara poden haver pedres i arbres caiguts, a més de vehicles pesats que controlen el foc, segons ha avisat l’alcalde de Fageca, Ismael Vidal.

No obstant això, i més enllà de l’aigua, l’oratge també ha portat llamps, que a l’igual que el que va ocasionar a la Vall d’Ebo, un nou foc ha tingut lloc a la Cova Alta, entre Albaida i Agres. Fins a primera hora del matí encara continuava actiu el foc. Desgraciadament, tampoc ha sigut l’únic i a Petrer també va calcinar una part de la zona de la Solana del Cavall, encara que va estar controlat passada la mitjanit. Ara, els mitjans també estan atents i treballant a Benaguasil, on s’ha registrat un altre focus.

Al nord, la situació a Bejís i els seus voltants també deixa una imatge negra al paisatge. La pluja ha ajudat a deixar sense flames la zona, malgrat haver-hi encara zones calentes i deixant una àrea calçinada de 13.100 hectàrees.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *